logo F1online.sk

Capito: Russell sa za Imolu nemusel ospravedlňovať

George Russell a Valtteri Bottas
© FOM
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko17. 5. 2021

Kontroverzná kolízia medzi Georgom Russellom a Valtterim Bottasom z Imoly bola predmetom množstva diskusií aj v súvislosti s potenciálnym budúcim angažmánom mladého Russella v tíme Mercedes.

Svoje vyjadrenie teraz pridal aj vedúci predstaviteľ Williamsu, Jost Capito, ktorý si myslí, že George Russell sa za pretekový incident nemusel ospravedlňovať.

„Georgovi som pred pretekmi povedal: ‚Počúvaj, nie sme tu preto, aby sme len tak šoférovali. Ak niekde existuje medzera a myslíš si, že môžeš predbiehať, urob to.‘ Ak sa niečo stane, nebudem robiť žiadne výčitky,“ povedal Capito pre Auto Motor und Sport.

„Je to tak. Nikdy by som si neodpustil, ak by som mu mal povedať, aby už v budúcnosti neriskoval,“ pokračoval Jost Capito. „Neospravedlnil by som sa. Ale je to na ňom. Ak si myslí, že je to správne. Neobviňujem ho. Každý je iný.“

„Jazdci by si mali zachovať svoju osobnosť, byť verní sami sebe. Nemali by tímu hovoriť, čo má robiť, ale mali by hovoriť svoj názor otvorene a čestne,“ zhodnotil vedúci predstaviteľ tímu Williams.

Jost Capito tvrdí, že v osobe Georga Russella vidí stopercentne budúceho šampióna. Aj napriek tomu, že je tu šanca, aby sa George po sezóne 2021 presunul do iného tímu, meno prípadnej náhrady zatiaľ nebolo odhalené.

„Ak dá Mercedes ponuku niektorému z jazdcov, je ťažké si ho udržať. Bez ohľadu na to, o akého pilota ide a v ktorom je tíme,” priznal Capito.

„Končia sa rôzne zmluvy. V určitom okamihu už začne to obdobie. Nemalo by to však začať skôr, ako je nevyhnutné,“ pokračuje 62-ročný Nemec.

„V súčasnosti by nebolo správne zamerať sa na alternatívy alebo pýtať sa, čo bude jazdec robiť v budúcom roku. Podľa môjho názoru je príliš skoro. Najprv sa musíme sústrediť na to, aby tím skutočne fungoval,“ uzavrel Jost Capito.