logo F1online.sk

Jolyon Palmer: Bottas zdôraznil problém dvojice pilotov Red Bullu

Max Verstappen a Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko17. 5. 2021

Bývalý pilot Formuly 1, Jolyon Palmer, zhodnotil situáciu okolo Valtteriho Bottasa a tiež dvojice pilotov Red Bullu. Podľa jeho vyjadrení je Valtteri ideálnou zálohou pre Lewisa Hamiltona v Mercedese, čo je práve chýbajúca súčasť skladačky v konkurenčnom Red Bulle, v podaní jazdcov Maxa Verstappena a Sergia Péreza.

Palmer hodnotí, že Bottas síce mal niekoľko rozporuplných reakcií v posledných pretekoch v Barcelone, ale bol solídnou zálohou pre Hamiltona, podal dobrý výkon a umiestnil sa na treťom mieste za dvojicou Hamilton – Verstappen.

„Bottasa si Mercedes ponechal už štyri roky, a to preto, že Toto Wolff jednoznačne oceňuje jeho hodnotu ako druhého jazdca – je dostatočne rýchly na to, aby tak často pomáhal a dokonca vyhral, ​​keď Hamilton nemá najlepšiu formu,“ uviedol Palmer pre portál Formula1.com.

„Kontrast so situáciou okolo druhého jazdca Red Bullu bol jasný počas niekoľkých posledných sezón a opäť takisto v nedeľu, keď Bottas, na rozdiel od Péreza, prinajmenšom spadol do rovnakého okna zastávok v boxe ako vedúci jazdci,“ povedal bývalý jazdec Formuly 1.

„Napriek tomu, že ho (Charles) Leclerc trochu zdržal, mal dostatočné tempo na to, aby sa väčšinu pretekov udržal s odstupom do 10 sekúnd (za lídrami),“ pokračoval v analýze Jolyon Palmer.

„Ale na veľkej cene v Barcelone by ste mohli namietať, že Bottas bol skutočne užitočnejší pre Verstappena ako pre Hamiltona. Vítazstvo Hamiltona však znamená, že Mercedes mohol túto skutočnosť preskočiť. Ak by mu však víťazstvo uniklo, išlo by o vážnu zmenu situácie,“ uzatvára 30-ročný Brit, ktorý pôsobil v službách tímu Renault.

Súvisiace články