logo F1online.sk

Wolff potvrdil, že bývalý šéf motorov Mercedesu sa k Red Bullu nepripojí

Lewis Hamilton, Toto Wolff, Andy Cowell
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko16. 5. 2021

Šéf tímu Mercedes, Toto Wolff, podľa dostupných informácií potvrdil, že bývalý šéf spoločnosti Mercedes AMG High Performance Powertrains, Andy Cowell, sa nepripojí ku konkurenčnej továrni Red Bullu.

Posledné dni až týždne priniesli množstvo špekulácií o personálnych zmenách v továrni Mercedes. Horúcou témou bol najmä prechod niektorých zamestnancov továrne Mercedesu do novej továrne konkurenčného Red Bullu, s cieľom získať skúsenosti pre vývoj motora na nadchádzajúce ročníky Formuly 1.

Nové informácie prichádzajú priamo od šéfa tímu Mercedes, Tota Wolffa, ktorý zamietol špekulácie o prípadnom prechode bývalého šéfa divízie pohonných jednotiek Mercedesu, Andyho Cowella, ku konkurenčnému Red Bullu.

„Pravidelne sa rozprávam s Andym (Cowellom). Chce iba skúsiť niečo iné, nielen byť známy pre svoje pôsobenie vo Formule 1,“ povedal Toto Wolff predstaviteľom médií.

„Andy má vzrušujúce nápady v oblasti technológií a udržateľnosti a tiež povedal: ‚Keby som chcel pokračovať vo Formule 1, zostal by som pri Mercedese,‘“ zhodnotil 49-ročný šéf tímu Mercedes.

Vojna medzi Mercedesom a Red Bullom nabrala v posledných týždňoch inú príchuť. Nielenže tieto dva tímy bojujú o nadvládu na pretekárskej dráhe, ale sú tiež zapojené v hádke o tímový personál, čo by sa mohlo stať zaujímavým čiastkovým postupom v priebehu sezóny.