logo F1online.skF1online.sk

Wolff sa vyjadril k Oconovej budúcnosti, zhodnotil aj Bottasovu výkonnosť

Toto Wolff
© Mercedes
Mirec Somoši
Mirec Somoši14. 5. 2021

Esteban Ocon sa v súčasnosti ocitol v neobvyklej situácii, nakoľko jazdí v monoposte tímu Alpine, ktorý je poháňaný pohonnou jednotkou Renault. Napriek tomu jeho kariéru už od roku 2015 manažuje šéf tímu Mercedes Toto Wolff, ktorý uviedol, že práve väzby s tímom Alpine môžu Oconovi skomplikovať jeho vyhliadky na to, aby sa v blízkej budúcnosti stal pilotom Mercedesu.

Ocon strávil rok 2019 v pozícii oficiálneho rezervného jazdca Mercedesu, no v roku 2020 zrušil svoje väzby na Mercedes a stal sa súčasťou tímu Renault, ktorý je už momentálne premenovaný na Alpine. Toto Wolff však aj naďalej zostal manažérom Estebana Ocona. Pod „krídlami“ Tota Wolffa je aj ďalší mladík, konkrétne pilot Williamsu George Russell. Čoraz viac sa s budúcnosťou Mercedesu spomína práve George Russell, nakoľko aj počas Veľkej ceny Sachíru 2020 práve on zaskakoval v tíme za Lewisa Hamiltona, ktorý bol v tom čase pozitívne testovaný na Covid-19.

Russell podal fantastický výkon a nebyť zlyhania tímu a nešťastného defektu, preteky mohol dominantne vyhrať. Práve preto sa v ostatnom období diskutuje o tom, kto bude v budúcnosti pilotom Mercedesu a či Esteban Ocon stále môže pomýšľať na túto sedačku. „Esteban…je to trochu zvláštna situácia, pretože bol dlhšiu dobu juniorom Mercedesu, teraz je však pretekárom tímu Alpine, to je fakt,“ povedal Wolff.

„Myslím si, že je to pre neho dobrá situácia, rastie, podáva výkony… je Francúz! Všetko to postupne zapadá do seba a myslím si, že to najskôr musí byť Laurentovo (Laurent Rossi, výkonný riaditeľ Alpine) a Estebanovo rozhodnutie ako pokračovať predtým, než začneme vyjadrovať náš názor,“ zhodnotil šéf tímu Mercedes.

Nech sa stane čokoľvek s budúcnosťou Ocona, Mercedes bude musieť na konci tejto sezóny riešiť svoju jazdeckú zostavu, nakoľko zmluva končí obom pilotom, teda Hamiltonovi a Bottasovi. Fínsky pretekár v tejto sezóne nepodáva najlepšie výkony, značne zaostáva za tímovým kolegom a objavili sa špekulácie, že Mercedes by ho mohol v priebehu sezóny vymeniť, no Wolff sa ho zastal.

„Stále hovorím, že je psychicky veľmi silný. Je v dobrej pozícii a stále boduje. V Španielsku boli počas kvalifikácie traja jazdci v jednej desatine, víkend predtým štartoval z pole position. Jeho rýchlosť je teda obrovská. Je to tak, že keď sa na začiatku pretekov niečo pokazí, alebo bojujete s inými autami, na lídrov stratíte veľa času a v podstate je to koniec. Neviem, koľko času stratil za Charlesom…asi 20 sekúnd. Potom ste očividne v najlepšom prípade tretí na trati,“ dodal na záver Wolff.

Súvisiace články

Diskusia