logo F1online.sk

“Skvelé Charles, škoda toho auta.” Binotta naštvala poznámka komentátora

Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala10. 5. 2021

Ferrari spravilo počas zimy veľký krok vpred, no náročné médiá — najmä tie talianske — boje o tretiu priečku v konštruktérskom šampionáte nepovažujú za veľký úspech. Mattiu Binotta však začína štvať, že je jeho tím stále pod paľbou kritiky a prehliadajú sa veľké zlepšenia vo forme stajne z Maranella. Keď teda začul poznámku jedného z komentátorov, nenechalo ho to chladným.

Binotto najskôr do médií vyslal kryptický odkaz: “Naše auto sa určite zlepšilo, podáva dobré výkony. Ďakujem celému tímu. Bolo by však fajn počuť nejaké slová uznania aj zo strany niektorých médií.”

Na čo presne tým šéf Scuderie narážal, najskôr nebolo jasné. Až neskôr vysvitlo, že mu zodvihla tlak poznámka komentátora talianskej Sky, ktorý Charlesa Leclerca chválil, no s dodatkom “škoda toho auta”. Monačan totižto získal skvelú štvrtú priečku, čo je určite najlepší možný výsledok. S lepším autom by však mohol pomýšľať i na pódium.

“Zamrzelo ma, keď som začul ‘Skvelé Charles, škoda toho auta,'” priznal Mattia Binotto v nedeľu večer. “Skvelé Charles, to je pravdivé, ale skvelú prácu odviedol aj tím a auto sa postupne dostáva do formy, v akej by malo byť.”

“Myslím si, že treba uznať ten progres, ktorý náš tím dosiahol. Minulý rok sme tu dostali jedno kolo, takže pokroky sú evidentné. V tomto kontexte je hanebné počuť poznámky, ktoré tímu nepripisujú zásluhy, tie sú pripisované len jazdcovi. Ja však opakujem: Toto je tímový výsledok,” zdôraznil švajčiarsky inžinier.

Keď reportéri poznamenali, že spomínaný výrok mal len podčiarknuť obrovský Leclercov talent, Binotto doplnil: “My sme o tom talente takisto presvedčení. Nepredĺžili sme s ním zmluvu do roku 2024 len tak náhodou. Vieme však aj to, že ešte nemáme auto, ktoré by bolo na rovnakej úrovni ako Mercedes a Red Bull.”