logo F1online.sk

Cunodu napokon z pretekov vyradila zrejme prevodovka

Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 5. 2021

Japonský mladík Júki Cunoda nezažíva vôbec jednoduchý štart vo Formule 1. Sčasti si to spôsobil sám vlastnými chybami, ale za vypadnutie z Veľkej ceny Španielska už nemôže. Pretekára AlphaTauri totiž zradila technika.

Snaženie napraviť chybu zo sobotnej kvalifikácie a následné nediplomatické vyjadrenia na tlačovej konferencii skončilo pre Cunodu už v deviatom kole. Na jeho AlphaTauri sa objavil pravdepodobne problém s prevodovkou, hoci presnú príčinu Júkiho vypadnutia zatiaľ nepoznáme.

„Zablokovali sa mi zadné kolesá a v tom istom čase auto spadlo do neutrálu. Myslím, že problém bol v prevodovke, dúfam teda. Nemal som zaradenú žiadnu rýchlosť, snažil som sa všetko znovu nahodiť, ale nefungovalo to. Neexistoval žiadny spôsob ako by som sa odtiaľ mohol dostať. Musíme teda zistiť, čo sa stalo,“ povedal po pretekoch Cunoda.

Japonský mladík zažil (ďalší) hororový víkend. Neúspech v sobotnej kvalifikácii padá na jeho hlavu, nedeľná porucha už nie. Toto teda určite nie je štart kariéry vo Formule 1, o akom Júki sníval.

„Bol to frustrujúci víkend. Už od prvého tréningu bol frustrujúci. Včera to bola len moja chyba, to čo sa stalo dnes som už ovplyvniť nemohol. Takéto momenty si musím prežiť, musím sa ďalej sústrediť na svoju prácu. *** ako tieto sa stávajú. Čaká ma reset a potom Monako,“ uzavrel Cunoda, ktorý si opäť neodpustil vulgarizmus a musel byť „vypípaný“.

Súvisiace články