logo F1online.skF1online.sk

Wolff o budúcnosti Ocona: Rozhodovať budú on a jeho tím

Esteban Ocon
© Alpine Media
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 5. 2021

Pilot tímu Alpine Esteban Ocon v súčasnosti už nie je členom tímu Mercedes ako je tomu napríklad v prípade Georgea Russella. Francúz bol súčasťou jeho programu do konca roku 2019, po jeho skončení sa stal plnoprávnym členom Renaultu, s ktorým podpísal dvojročnú zmluvu. Tá vyprší po skončení tejto sezóny.

Ocon síce už oficiálne nie je členom rodiny Mercedesu, no jeho manažérom je aj naďalej Toto Wolff a väzby s tímom z Brackley sú stále dosť silné. Obhajca titulu má pre budúcu sezónu stále voľné obe sedačky, keďže Lewis Hamilton ani Valtteri Bottas ešte nepodpísali predĺženie kontraktu. A keďže Ocon podáva v tomto ročníku veľmi kvalitné výkony, nejde sa nespýtať, čo sa preňho chystá smerom do budúcna.

„Esteban patrí k pilotom, ktorí majú väzby na náš tím, avšak dnes je naplno zaviazaný Renaultu alebo Alpinu, ak chcete,“ povedal Wolff novinárom v Španielsku. „S Alpinom máme dobré vzťahy, ale dnes sú našimi pilotmi Lewis a Valtteri, čo príde budúci rok, to príde budúci rok.“

Wolff pritom ešte začiatkom roka nevylúčil, že by Mercedes teoreticky mohol uvažovať aj o angažovaní Ocona. Novinári sa preto nenechali odbiť a na rovinu sa opýtali, či prichádza do úvahy aj takáto možnosť.

„Je to trochu zvláštna situácia, pretože dlho bol juniorom Mercedesu. Dnes je však naplno zaviazaný Alpinu, čo je skrátka fakt. Myslím, že tamojšia situácia mu vyhovuje, rastie ako jazdec, podáva výkony a má francúzsky pas. Preto si myslím, že v prvom rade bude rozhodnutie na Estebanovi a Laurentovi Rossim. Ich názor je dôležitejší než ten náš,“ prehlásil Wolff.

Ocon zažil rozpačitú prvú polovicu sezóny 2020. Potom sa jeho výkony začali zlepšovať a nadviazal na to aj v tomto ročníku, v ktorom zatiaľ má v internom porovnaní prevahu. Výkony Fernanda Alonsa aktuálne pripomínajú tie Oconove z úvodu minulej sezóny.

„Sústredím sa na svoju prácu pre tento tím. Chcem dodávať čo najlepšie výsledky v každých pretekoch a nateraz je toto môj domov,“ okomentoval svoju situáciu samotný Ocon.

Súvisiace články

Diskusia