logo F1online.sk

Spokojný je aj Horner: Vlani sme tu na pole position stratili sedem desatín

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 5. 2021

Red Bull si zo sobotnej kvalifikácie na Veľkú cenu Španielska odniesol druhé a ôsme miesto. Takýto výsledok sa nezdá byť práve dokonalý, no napriek tomu sme na tvárach činovníkov tohto tímu videli široké úsmevy. Až na Sergia Péreza boli všetci spokojní, vrátane Christiana Hornera.

Piatok a sobota boli v podaní Mercedesu a Red Bullu ako na hojdačke. Čierne monoposty sa zdali byť po väčšinu času o trochu vpredu, čo sa v sobotnej kvalifikácii aj potvrdilo. Rozdiel medzi prvým Maxom Verstappenom a druhým Lewisom Hamiltonom je však len mikroskopických 36 tisícin sekundy. Pred nedeľnými pretekmi je tak všetko otvorené.

„Bola to ďalšia vzrušujúca kvalifikácia a fantastický výkon nášho tímu,“ vyhlásil po kvalifikácii Christian Horner. „V Barcelone sme z prvého radu neštartovali už desať rokov a Max bol opäť veľmi blízko pole position.“

„Byť v prvom rade je veľmi sľubné a z dnešného dňa si celkovo môžeme odniesť množstvo pozitív. Vlani sme na prvé miesto stratili v kvalifikácii až sedem desatín, no teraz zajazdil Max takmer identický čas ako Lewis, čo je podľa mňa veľký pokrok.“

Na druhej strane, výsledok Sergia Péreza už taký fantastický nie je. Mexičan sa v Barcelone mimoriadne trápi a ako sa ukazuje, prenasleduje ho jeden problém za druhým.

„Checo musel napraviť hodiny zo svojho prvého pokusu a odštartuje ôsmy. My však vieme, aký silný je v pretekovom tempe a som presvedčený, že aj keď sa tu nedá príliš predbiehať, dokáže postúpiť poradím vyššie,“ prehlásil Horner.

„Dôležité bude dobre odštartovať. Rozdiel medzi nami a Mercedesom je veľmi malý a aj drobnosti môžu znamenať veľký rozdiel. Štart a následný šprint do prvej zákruty budú veľmi dôležité a napínavé zároveň,“ uzavrel Horner.