logo F1online.sk

Zmätený Cunoda ničomu nerozumie: Akoby sme s Gaslym nemali to isté auto

Júki Cunoda
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 5. 2021

Japonský mladík Juki Cunoda vletel do sezóny 2021 ospevovaný fanfárami a ovenčený výsledkami. Vydarili sa mu aj predsezónne testy a zlý výkon nepodal ani pri svojej premiére na Veľkej cene Bahrajnu. V Imole však spadol do negatívnej špirály, z ktorej sa mu nepodarilo vyslobodiť ani v kvalifikácii na Veľkú cenu Španielska.

Juki skončil v sobotu na nelichotivom sedemnástom mieste a veľmi sa rozčuľoval. Opäť nechýbali nejaké vulgarizmy, na ktoré sme si už zvykli. Inžinier na to tentokrát nereagoval, avšak dosť naštvane zahriakol japonského mladíka v treťom tréningu: „Juki, upokoj sa dobre? Zlepšíme to v ďalšom kole, je to v poriadku,“ zneli jeho slová.

Možno by takáto komunikácia nikomu nevadila, keby k nej Cunoda pridal aj nejaké výsledky. Tie sú však zatiaľ dosť skromné. Ani v španielskej kvalifikácii sa tento chlapík veľmi nepochlapil a vypadol už v Q1. Sám pritom nevedel, prečo sa tak vlastne stalo.

„Nie, nemyslím si, že som na to v prípravnom kole tlačil až príliš. Urobil som to tak ako vždy,“ povedal po kvalifikácii zmätene Cunoda. „Pneumatiky boli na začiatku kola pripravené. Spolu s tímom sme všetko nastavili, ale neviem… nechcem bojovať o takéto pozície.“

„Auto výkonnosť má, poľahky sa s ním dá postúpiť do Q2. Ja som však s postupom mal problém.“

Jeho tímový kolega Pierre Gasly ho tak opäť poľahky porazil, hoci ani on po kvalifikácii príliš nevýskal. AlphaTauri ukazovala v predsezónnych testoch solídnu výkonnosť a pre mnohých to bol čierny kôň novej sezóny. Avšak po štyroch kvalifikáciách to vyzerá, že tabuľkovo si v porovnaní s minulým rokom príliš nepolepší.

„Moja spätná väzba je zakaždým dosť odlišná v porovnaní s tímovým kolegom,“ hovorí Cunoda zmätene. „Je to pre mňa dosť veľký otáznik, pretože to vyzerá, akoby sme ani neboli v tom istom aute. Samozrejme, že obe autá sú rovnaké, ale majú príliš odlišné charaktery.“

„Možno je to spôsobené odlišným jazdeckým štýlom, ale neviem, nerozumiem čo sa stalo a prečo mám také problémy,“ dodal Cunoda.

Súvisiace články