logo F1online.sk

Verstappen priznal, že Red Bull bude musieť v tejto sezóne trochu zmeniť prístup

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 4. 2021

Roky 2019 a 2020 neboli pokiaľ ide o majstrovský boj práve vyrovnané. V tomto ročníku však máme „zarobené“ na pomerne ostrý súboj medzi Mercedesom a Red Bullom. To si bude vyžadovať odlišný prístup, najmä zo strany Red Bullu, ktorého rola sa v porovnaní s minulými rokmi zmenila.

V minulých rokoch bol tím okolo Maxa Verstappen skutočným agresorom. Ak nemáte najrýchlejšie auto, tak agresívny prístup s agresívnou stratégiou je jednou z mála ciest k víťazstvu. V tomto roku to však Red Bull bude musieť zmeniť, potrebuje hlavne zbierať čo najviac bodov a vyhnúť sa chybám. To však neznamená spomaliť.

„Nemyslím si, že tým stratím rýchlosť,“ povedal na tlačovej konferencii Max Verstappen. „Je to o tom vybrať si tú správnu chvíľu, kedy treba zažiariť. Myslím tým, že ak to už raz nie je váš deň, musíte sa uspokojiť s určitým výsledkom. V minulosti sme vedeli, že naše auto má na víťazstvá, avšak už nie na titul. Mohli sme preto viac riskovať.“

„Ak sa však dostanete do boja o titul alebo aspoň máte auto, ktoré dokáže byť konkurencieschopné omnoho častejšie, váš prístup sa trochu zmení. Nemôžete si totiž dovoliť stratiť body na podujatiach, kedy nie ste v tej najlepšej forme.“

„Musíme si dať pozor, aby sme dokázali zapísať veľa bodov aj prípade, že náš víkend nebude perfektný,“ dodal holandský pretekár.

Napriek pozitívnym predsezónnym testom i prvým dvom víkendom sezóny si v Red Bulle dobre uvedomujú, že prídu okruhy, ktoré viac sadnú ich hlavnému súperovi. Dôležité bude vyťažiť čo najväčší bodový zisk aj v takom prípade.

„Ja som zakaždým sebaistý. Vaša sebadôvera nemá nič spoločné s tým, či sa vám podarí alebo nepodarí vyhrať. Verím, že aj tento víkend budeme konkurencieschopní. Musíme sa však uistiť, že z neho dostaneme maximum, pretože medzi nami a Mercedesom je to veľmi tesné,“ povedal Max.

Súvisiace články