logo F1online.sk

Hülkenberg žartuje: Radšej sa na Red Bull nechcem pozerať, pretože potom budem plakať

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Mirec Somoši
Mirec Somoši25. 4. 2021

Nico Hülkenberg zostal aj v roku 2021 bez sedačky v F1. V jednej chvíli to však vyzeralo, že Nemec získa miesto v Red Bulle, no toto zoskupenie sa neskôr rozhodlo angažovať Sergia Péreza.

Nico Hülkenberg si ani v tomto ročníku nedokázal vybojovať sedačku na plný úväzok u niektorého z tímov F1. Stal sa testovacím a rezervným jazdcom pre Aston Martin a Mercedes. V minulom ročníku sa Nemec predstavil v F1 trikrát v tíme Racing Point (súčasný Aston Martin), čo bolo spôsobené tým, že jazdci tohto zoskupenia mali Covid-19. Hülkenberg jednoznačne nesklamal, predviedol veľmi solídne výkony, ktoré zaujali aj Red Bull. Rakúsky tím ho údajne zvažoval aj ako potenciálnu náhradu Alexa Albona.

Toto miesto však nakoniec získal Sergio Pérez, ktorý však tiež nemal najľahšiu situáciu, nakoľko jeho miesto mu prebral Sebastian Vettel a vyzeralo to tak, že Mexičan ostane v F1 bez práce. Hülkenberg to však berie s nadhľadom a humorom.

„Radšej sa nechcem pozerať na Red Bull, pretože potom budem plakať,“ žartoval Nemec. „Nepremýšľam o tom. V druhej polovici minulého roka som bol s tímom v kontakte. Skončilo to však v období posledných pár pretekov, kedy sa Pérezovi naozaj darilo veľmi dobre a zvíťazil v Bahrajne.“ Napriek tomu, že Hülkenberg nemá v tejto sezóne sedačku v F1, z padoku sa nevytratí, nakoľko je rezervným a testovacím jazdcom Aston Martinu a Mercedesu.

„No, ja som skôr testovací jazdec pre Aston Martin. V Mercedese je to len malá práca na pár pretekov. Stoffel Vandoorne a Nyck de Vries jazdia aj vo Formule E a WEC (Svetový šampionát vytrvalostných pretekov), takže niekoľkokrát v roku nebudú k dispozícii. Pre tieto podujatia som náhradníkom, ak by sa niečo stalo,“ povedal 33-ročný pretekár.

Aj v sezóne 2022 bude mať Nemec oči na stopkách a bude sa snažiť získať miesto v F1. Ako rezervný jazdec Aston Martinu môže určite pomýšľať aj na sedačku Sebastiana Vettela, ktorý sa na prvých dvoch podujatiach veľmi trápil. Hülkenberg však tvrdí, že jeho krajan potrebuje nejaký čas na to, aby sa v tíme adaptoval a zvykol si na nový monopost.

„Myslím si, že tu dokončí sezónu. Chvíľu to potrvá, zatiaľ sa necíti úplne komfortne. Môžete to vidieť na stopkách, ale áno, ja o tom nerozhodujem,“ povedal na margo Sebastiana Vettela. Čo však bude Hülkenberg robiť, ak sa mu nepodarí získať miesto v F1?

„Ak mi to v F1 nevyjde, potom sa budem musieť poobhliadnuť čo chcem robiť. Pretekanie je stále vo mne, chýba mi to, takže sa musím pozrieť aj na ostatné veci. Aj v ďalších rokoch chcem znova sedieť v pretekárskej sedačke,“ dodal na záver víťaz Le Mans z roku 2015.