logo F1online.sk

Verstappen sa raduje, no pripomína: Nebolo to dominantné

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala18. 4. 2021

Max Verstappen preťal cieľ s náskokom rovných 22 sekúnd, čo by vo fanúšikovi, ktorý veľkú cenu v Imole nesledoval, mohlo vyvolať dojem nudnej nedeľnej uspávanky. Preteky však mali od toho ďaleko a bojovalo sa i o samotné čelo. Verstappen preto nechce o nálepke “dominantný” ani počuť.

“Nemyslím si, že by to bolo dominantné,” zareagoval v rozhovore pre Sky Sports Max Verstappen. “Lewis sa ma celkom dobre držal, navyše sa dokázal vrátiť z deviateho alebo ôsmeho miesta až na druhé. To ukazuje, že aj ich auto má veľmi dobrú rýchlosť. Nemali by sme sa nechať uniesť.”

Prvý stint vyzeral skutočne tak. Max Verstappen si hneď na začiatku vyjazdil päťsekundový náskok, ktorý dlho udržiaval. Trať však začala osychať, intermediálky sa opotrebúvať a jeho náskok zmenšovať. Lewis Hamilton sa dotiahol až na rozdiel jednej sekundy.

V Red Bulle so zastávkou spočiatku váhali, no keď už bol Hamilton naozaj blízko, zariskovali a prezuli. “Kľúčom dnes bolo dobre vyštartovať, čo bolo pre nás trochu prekvapením po minulej sezóne. Vtedy sme sa na vode trochu trápili. Myslím, že cez zimu a na začiatku roka sme sa dosť v tomto smere zlepšili a dnes to bolo fajn.”

“Nuž a potom nebolo vôbec jednoduché prijať správne rozhodnutie na prezutie z intermediálok na sliky. Videl som pred sebou pár chlapcov na slikoch, ale dosť sa trápili. Aj intermediálky už boli hotové, takže pokračovať v jazde bolo dosť ťažké. Veľmi som sa šmýkal. Ak vyjdete za trať čo i len o pár centimetrov, tak stratíte kontrolu nad autom,” poznamenal Holanďan. “Nebolo to ľahké, ale keď sme nasadili sliky, bolo to fajn.”

Po nehode Lewisa Hamiltona Verstappenovi odpadol i posledný vážny súper, avšak nasledovala červená vlajka, ktorá Brita vrátila späť do prvého kola. “V druhej zákrute bolo strašne veľa úlomkov a moja výhoda bola fuč.”

Reštart pretekov zodvihol so sedadiel nejedného fanúšika a na boxovom múriku si zrejme Christian Horner trhal vlasy. “To bol teda moment. Práve som predvádzal môj tajný recept na zahrievanie pneumatík,” škeril sa po pretekoch Verstappen. “Ale potom to bolo v poriadku.”

“Myslím si, že sme v týchto podmienkach spravili všetko na jednotku. Prijali sme správne rozhodnutia, mali sme výborný štart, dobre sme vyberali pneumatiky, vyhli sme sa problémom. Takto sme nakoniec vyhrali tie preteky.”

“Nemáme však nič garantované a stále musíme tvrdo pracovať na tom, aby sme sa zlepšili, pretože [Mercedesy] sú veľmi blízko. Ale teraz som veľmi šťastný, že sme získali takýto výsledok,” dodal.

Súvisiace články