logo F1online.sk

Horner bráni Péreza: Potrebuje viac času

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 4. 2021

Sergio Pérez si včera našliapol naozaj parádne, keď v sobotnej kvalifikácii dokázal zdolať Maxa Verstappena, čo sa mimochodom Pierrovi Gaslymu a Alexovi Albonovi nepodarilo ani raz. V pretekoch však Mexičan urobil niekoľko chýb a šachovnicovú vlajku preťal až na dvanástom mieste, ktoré sa po penalizácii Kimiho Räikkönena zmenilo na jedenáste.

Tri dôležité chyby. Prvá prišla v úvode pretekov, keď na štarte nezareagoval tak dobre ako Max Verstappen. Následne urobil chybu vo Variante Alta, vďaka ktorej ho predstihol Charles Leclerc. Druhá prišla počas výjazdu bezpečnostného vozidla, keď sa roztočil a vyletel z trate. Mohol síce bezpečne pokračovať, no stratil pozície na úkor pilotov McLarenu, ktoré si hneď vzal späť. Počas safety car fázy sa však predbiehať nesmie ani za týchto okolností. Riaditeľstvo pretekov nemalo na výber a Pérezovi naparilo desaťsekundový trest.

Po prvom reštarte pretekov Pérez tempu vedúcej trojice nestíhal a objavili sa aj problémy s riadením. Síce sa mu časom podarilo stratu trochu stiahnuť, no pri zastávke v boxoch si musel odpykať trest a tím sa tiež rozhodol vymeniť jeho volant, čím spadol za Landa Norrisa.

A napokon pri druhom reštarte pretekov dostal hodiny vo Variante Villeneuve a prepadol sa ďaleko za bodované priečky. Stratu sa mu už do konca pretekov dohnať nepodarilo a skončil bez bodu.

„Myslím, že len potrebuje viac času,“ obhajuje svojho zverenca šéf Red Bullu Christian Horner. „Včera odviedol dobrú prácu, no dnes to boli chaotické preteky. Prvá chyba prišla v úvode za safety carom, po ktorej prišla desaťsekundová penalizácia. Po reštarte prišla ďalšia, keď jazdil za Ferrari. Je to škoda, pretože inak by dnes zabodoval a pokojne mohol byť na pódiu.“

„Je to frustrujúce nemať ho vpredu, ale stále len hľadá ideálne tempo a pôdu pod nohami. Som si istý, že má pred sebou veľmi dobré víkendy,“ dodal Horner.

Súvisiace články