logo F1online.sk

Russell pobúchal Bottasovi po hlave, ten mu „vyfakoval“. Vzájomné obviňovanie pokračuje

Nehoda Georgea Russella a Valtteriho Bottasa
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 4. 2021

Približne v polovici Veľkej ceny Emilia Romagna došlo k obrovskej nehode medzi Valtterim Bottasom a Georgeom Russellom, kvôli ktorej museli byť preteky dokonca prerušené. Britský mladík sa do vysielačky na pilota Mercedesu veľmi hneval a išiel si to s ním vybaviť osobne. Bottas však vinu rozhodne odmieta.

Obrovská zrážka pri rýchlosti okolo 320 kilometrov za hodinu. Hrozivo vyzerajúci incident sa našťastie zaobišiel bez zranení. Russell sa pokúšal dostať cez svojho súpera, no vyšiel za hranicu trate a na mokrej tráve stratil kontrolu nad autom. Zdalo sa, že je bola jeho chyba, no z palubných záberov Kimiho Räikkönena to vyzeralo, že Valtteri svojho súpera trochu vytlačil a mohol mu nechať viac priestoru.

Russell následne nevyberavou vysielačkou Bottasovi poriadne vynadal: „Čo do *** robí? Naozaj, je *** *** alebo čo?“ Brit vystúpil z auta a zašiel za Bottasom, ktorý sedel otrasený v kokpite a nie práve kamarátsky ho pobúchal po prilbe, pilot Mercedesu mu oplátku vztýčil prostredník.

Bottas mal po pretekoch jasno v tom, kto je za nehodu zodpovedný. „Na rovinke som videl, že je za mnou, potom sa posunul na pravú stranu. Vždy nechávam dostatok priestoru pre dve autá, on zjavne stratil kontrolu nad autom a zostrelil ma.“

Pokiaľ ide o Russellovu reakciu a „priateľské potľapkanie“, Bottas povedal: „Nechápem, o čo mu išlo, veď to bola len jeho chyba. Nepáči sa mi jeho reakcia, ale je to tak ako to je.“

Russellove vyjadrenia zatiaľ k dispozícii nemáme, obaja kohúti sa totiž krátko po pretekoch vybrali do miestnosti komisárov na prešetrenie incidentu. Zanechal však krátku správu na sociálnej sieti.

„Ďakujem za vaše správy. Som v poriadku, ale sklamaný. Je to nešťastný incident. Máte právo brániť svoju pozíciu, pritom však musíte pamätať, aké panujú podmienky a uvážiť tiež, že idete rýchlosťou 330 kilometrov za hodinu. Som smutný za tím, dnes si zaslúžili viac,“ uviedol Russell na sociálnej sieti.

Súvisiace články