logo F1online.sk

Vettel: Nie som práve trpezlivý človek

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 4. 2021

Neočakávali sme ľahký prechod do nového tímu v podaní Sebastiana Vettela, taktiež sme však neočakávali, že sa Aston Martin v roku 2021 predvedie v takejto forme. Spojenie nedostatku skúseností s novým autom a jeho poslabšej výkonnosti znamená, že nemecký pretekár bol v sobotu dosť ďaleko od postupu do Q3.

Lance Stroll to na rozdiel od Vettela aj na druhýkrát s odretými ušami zvládol. Napriek tomuto čiastkovému úspechu to však vyzerá, že Aston Martin musí skôr odrážať útoky Williamsu než by dokázal atakovať Ferrari či McLaren.

„Stratil som asi desatinu na rovinke, pretože som bol na trati sám a tiež som trochu stratil kvôli mojim chybám, takže to možno nebolo to najlepšie kolo. Presne také však potrebujete, keď sa chcete dostať do Q3,“ povedal po kvalifikácii Sebastian Vettel, ktorý na postup stratil viac ako tri desatiny.

Pre štvornásobného šampióna to je veľmi náročný štart v novom tíme. Stále len druhá veľká cena, navyše sa ukazuje, že monopost Aston Martinu nebude v strede poľa vládnuť ako tomu bolo po minulé roky.

„Blíži sa to,“ povedal na margo zžívania sa s novým monopostom Sebastian. „Nie som práve trpezlivý človek a nechce sa mi veľmi čakať. Stále sa to však zlepšuje.“

„Na trati ako je táto potrebujete absolútnu sebadôveru, aby ste z auta dokázali dostať maximum a tam ešte nie som. Stále je to však len druhá kvalifikácia sezóny, takže potrebujem byť trpezlivejší.“

„Auto je dosť odlišné v porovnaní s tými, na aké som bol zvyknutý z minulosti. Aj dnes sa objavilo niekoľko vecí týkajúcich sa pneumatík, nastavenia a pod., čo môže v konečnom dôsledku znamenať dosť veľký rozdiel. To je podľa mňa dôvod, prečo mi to trvá dlhšie než obvykle. V takto vyrovnanom strede poľa je každá desatina citeľná,“ povedal Vettel.

Súvisiace články