logo F1online.sk

Grosjean absolvoval prípravu sedadla. Čaká ho posledný tanec?

Romain Grosjean
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala8. 4. 2021

Romain Grosjean by sa mal už čoskoro posadiť do jedného z majstrovských monopostov Mercedesu a absolvovať súkromné testovacie jazdy tak, ako mu to ešte na konci minulej sezóny sľúbil Toto Wolff. Francúz vraj už má za sebou prípravu sedadla.

Po dramatickej nehode v Bahrajne musel Grosjean vynechať posledné dve podujatia, navyše sa len pár dní predtým dozvedel, že jeho cesta v Haase sa skončila. Pilot amerického tímu sa tak s Formulou 1 lúčil vyskakujúc z horiaceho vraku monopostu, čo sa mu nezdalo ako vhodná rozlúčka.

“Ak nebudem pretekať v Abú Zabí, tak obvolám všetky tímy vo Formule 1, či by mi niektorý v januári neponúkol súkromné testovacie jazdy, aby som mohol 10-15 kôl odjazdiť len tak sám pre seba,” povedal vlani Grosjean, na ktorého slová zareagoval Toto Wolff. Ak sa vraj z tímov, v ktorých Grosjean pôsobil, nenájde žiaden ochotný, on mu vybaví jazdy v Mercedese.

Nakoniec z toho nebol január, no Grosjean ozrejmil, že na testoch sa pracuje. “Volal som s Totom a práve finalizujeme plány,” vysvetlil ešte vo februári. Nuž a dnes by už malo byť všetko pripravené a zábery by sa mohli dokonca objaviť v štvrtej sérii Drive to Survive.

“Dnes sme natáčali Grosjeanovu prípravu sedadla,” prezradil producent série James Gay-Rees v podcaste In The Fast Lane, no neupresnil, o ktorý tím by malo ísť: “Čaká ho posledná jazda s jedným tímom.”

Hovorca Mercedesu zatiaľ nekomentoval, či Romain Grosjean navštívil továreň v Brackley a či absolvoval prípravu sedadla.

A hoci Romain Grosjean už vo Formule 1 nepreteká, jeho testy budú musieť splniť prísne podmienky FIA. Bude teda jazdiť v aspoň dva roky starom monoposte. Na presný dátum si ešte budeme musieť počkať, no pripomeňme, že 18. apríla Grosjeana čaká debut v sérii IndyCar.