logo F1online.sk

Briatore: Pre jazdcov Ferrari bude veľmi ťažké dostať sa na pódium

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Mirec Somoši
Mirec Somoši2. 4. 2021

Bývalý šéf tímu Renault a Benetton, Flavio Briatore tvrdí, že Ferrari sa síce v porovnaní s minulým rokom zlepšilo, no piloti tohto tímu budú mať veľmi ťažké dostať sa na pódium.

Tím z Maranella vstúpil do tejto sezóny s veľkým odhodlaním a avizovaným zlepšením monopostu vo viacerých oblastiach. Tieto tvrdenia sa potvrdili aj na úvodnom podujatí v Bahrajne, kde Charles Leclerc skončil šiesty a Carlos Sainz ôsmy. Výsledky z Bahrajnu sú teda dobrým náznakom toho, že vo Ferrari sa zlepšili najmä po motorovej stránke, no určitými zmenami si prešlo aj šasi.

Flavio Briatore aj naďalej vášnivo sleduje Formulu 1 a pochybuje o tom, že pokrok Ferrari je dosť dobrý na to, aby niektorému z talentovaných pilotov Scuderie dokázal priniesť pódium. Bývalý šéf Renaultu a Benettonu však predpokladá, že vo Ferrari majú na to, aby boli tretím najlepším tímom.

„Ferrari bude bojovať, ale bude pre nich veľmi náročné získať pódium, ak všetky autá dokončia preteky,“ povedal Briatore. „Budú súťažiť o to, aby boli tretím najlepším tímom na štartovom rošte. Bude tam Mercedes, Red Bull a potom Ferrari, ktoré v porovnaní s minulým rokom spravilo veľký krok vpred. Ferrari má stále čo zlepšovať. Majú dvoch skvelých jazdcov, Sainza a Leclerca, pričom obaja odviedli dobrú robotu, tu niet o čom diskutovať, avšak stále sú limitovaní autom.“

Určite nie je prekvapením, že podľa Briatoreho sa o titule bude rozhodovať medzi Lewisom Hamiltonom a Maxom Verstappenom. „O titul sa bude bojovať medzi Verstappenom a Hamiltonom. V Bahrajne boli skvelé preteky, ale myslím si, že Holanďan mohol vyhrať. Red Bullu trvalo veľmi dlho, kým ho povolali do boxov na výmenu pneumatík, ale auto má výbornú výkonnosť. Určite budú veľké ceny, kde bude Mercedes dominovať, ale Red Bull môže vzhľadom na Verstappenove výkony bojovať o víťazstvo v šampionáte,“ zhodnotil Talian.

Briatore taktiež ponúkol aj zhodnotenie výkonnosti svojho obľúbeného pilota Fernanda Alonsa, pre ktorého bude sezóna 2021 prechodná s nádejou, že v roku 2022 bude Alpine schopný bojovať o titul.

„Pred malou chvíľou som s ním telefonoval. Bol sklamaný aj napriek tomu, že vedel o pozícii Renaultu. Musia sa sústrediť na ďalší rok, no Fernando mal aj smolu, že sa mu kúsok plastu dostal do brzdových kanálikov. Alonsova kvalifikačná pozícia však bola vyššia, na akú to auto má. Verím tomu, že Renault-Alpine bude v tomto roku medzi dvanástym až pätnástym miestom. Dúfajme, že sa budú koncentrovať na ďalší rok, aby mali lepšie auto, aké si Alonso zaslúži,“ dodal na záver Briatore.