logo F1online.sk

Brundle: Hamilton už nie je taký prístupný ako kedysi

Lewis Hamilton
© Mercedes
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko1. 4. 2021

Martin Brudle ako bývalý pretekár a dlhoročný komentátor Formuly 1 tentokrát priblížil svoj pohľad na úradujúceho majstra Lewisa Hamiltona. Podľa neho už Hamilton nie je ten prístupný chlapec z minulosti, v súčasnosti je skôr zmätený z jeho vystupovania na rozhovoroch.

„Už nie je taký prístupný ako predtým, ale je celosvetovou hviezdou a trochu ho unavujú všetky tie požiadavky, ktoré na neho kladieme,“ prezradil Brundle pre agentúru PA.

„Nie vždy sa cítim dobre, keď si k nemu prisadnem na rozhovor. Niekedy mám chuť povedať: ‚Lewis, to som ja, za tie roky sme toho spolu veľmi veľa vytvorili do televízie a dlho sa poznáme.‘ Som zmätený z jeho počiatočného správania. Potom zistím, že sa upokojí a ideme na to,“ pokračoval známy komentátor Formuly 1.

„Ale koho ma najviac bavilo komentovať? Lewisa. Sledovať ho od jeho prvej zákruty v Melbourne až po zisk siedmich titulov majstra sveta vlani v Turecku, bolo skutočne mimoriadne,“ hovorí Martin Brundle.

Známy komentátor taktiež nedávno uviedol, že podľa neho je Hamilton akýmsi spôsobom „nevrlý“ po tom, čo jeho rokovania s Mercedesom viedli iba k novej jednoročnej zmluve.

Martin Brundle komentuje Formulu 1 už 25. rok. Dnes už 62-ročný bývalý pretekár zavesil pretekárske rukavice na klinec po skončení sezóny 1996 a o rok neskôr už komentoval šampionát. Pred podpisom zmluvy zo Sky Sports pracoval pre ITV a BBC. Teraz načrtol aj niečo zo svojej budúcnosti.

„Vôbec sa necítim zraniteľný,“ povedal Brundle. „Som šťastný, že som vydržal tak dlho. Vždy som očakával, že ma prídu vymeniť ľudia ako Jenson Button, David Coulthard alebo Mark Webber, ale nie som si istý, či sú pripravení sa zaviazať na celú sezónu tak, ako to robím ja.“

„Práve som podpísal nový dlhodobý kontrakt so spoločnosťou Sky a nikdy by mi nenapadlo, že povedia nie, ale jedného dňa tak urobia. Cítim sa mierne šokovaný a mierne vystrašený z toho, že je to moja 25. sezóna, ale ako by povedal Lewis Hamilton: ‚Cítim sa požehnane,‘“ uzavrel Martin Brundle.

Súvisiace články