logo F1online.sk

Sainz: Myslel som, že kvalifikácia pre mňa skončila

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 3. 2021

Ferrari s oboma autami v tretej časti kvalifikácie. Niečo také sa Scuderii v minulej sezóne podarilo len trikrát. Charles Leclerc a Carlos Sainz však v Bahrajne ukázali, že minimálne v kvalifikačnom tempe by na tom v Maranelle nemuseli byť v tomto roku tak zle. Štvrté a ôsme miesto v kvalifikácii sa však nerodilo ľahko.

Španielsky pretekár v priebehu víkendu viackrát upozornil, že sa nachádza v procese učenia a dostať z monopostu SF21 maximum mu chvíľu potrvá. V sobotnej kvalifikácii to však sprvu vyzeralo, že Carlos bude zdatným súperom Charlesa Leclerca. Monačan však v Q3 vytiahol z čarovného klobúka vynikajúce kolo, kým Sainzovi jeho jediný pokus príliš nevyšiel.

Španielsky pretekár je však za ôsme miesto rád. Nechýbalo veľa a jeho púť kvalifikáciou by skončila už v Q1. Tam totiž vypovedal Carlosov motor poslušnosť a doslova sa vypol. Sainz ho dokázal opäť nahodiť a dokríval do boxov, kde sa dozvedel, že postúpil do Q2 z pätnásteho miesta.

„Áno, som rád, že som v Q3. Hlavne po tej udalosti, kedy sa vyplo celé auto som si hovoril, že kvalifikácia pre mňa skončila“ povzdychol si po sobote Sainz. „Moja prvá kvalifikácia s tímom a stane sa toto. Bolo to stresujúce, no myslím si, že sme reagovali dobre.“

Carlos potom zajazdil absolútne najrýchlejší čas v druhej časti kvalifikácie, keď o jedinú tisícinku sekundy prekonal Charlesa Leclerca. V Q3 sa mu to však nepodarilo zopakovať.

„Q2 bola v našom podaní veľmi dobrá. Keď som uvidel moje meno na prvom mieste, bol som veľmi šťastný. Tretia časť kvalifikácie však nešla presne podľa plánu. Nevedel som ako dostať z auta úplné maximum. Ale nedovolím, aby mi to posledné kolo v Q3 pokazilo víkend, ktorý bol doteraz v mojom podaní veľmi dobrý. Som spokojný s tým ako sa veci zatiaľ vyvíjajú,“ povedal Sainz.

Súvisiace články