logo F1online.sk

Alonso: Ešte máme niečo vo vrecku

Fernando Alonso
© Alpine Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 3. 2021

Francúzsky tím Alpine v predsezónnych testoch príliš neohúril. A v bahrajnských voľných tréningoch to bola v podaní Fernanda Alonsa a Estebana Ocona rovnaká pesnička, keďže ani jednému z nich sa nepodarilo preniknúť do najlepšej desiatky. V tíme však nepanikária, auto vraj v piatok neukázalo všetko čo v ňom je.

„Je to úžasný pocit byť zase späť. Cítiť, že toto už nie sú predsezónne testy. Preteky sú preteky a dnes to bol presne ten pocit,“ povedal po prvom dni „v kancelárii“ Fernando Alonso. „Pracujeme s tímom na doladení nastavenia, teraz tu vládnu odlišné podmienky v porovnaní s presezónnymi testami. No ako som povedal, každé kolo som si veľmi užil.“

Alpine v predsezónnych testoch ani v piatkových tréningoch nevyzeral veľmi rýchlo. Dvojnásobný šampión však cíti, že jeho tím má podobne ako Aston Martin ešte dostatok výkonu v zálohe.

„Ešte máme niečo vo vrecku, pretože vyváženie nebolo také ako počas testov. Pracujeme teda na nastavení vyváženia a myslím, že pred sobotou máme nejaké dobré nápady. Som si istý, že odvedieme dobrú prácu,“ dodal Alonso.

Jeho tímový kolega Esteban Ocon bol v piatok rýchlejším z dvojice jazdcov tímu Alipne. Ani on však nemal dôvod jasať nad svojim výsledkom. Avšak rozdiely naprieč štartovým poľom sú veľmi tesné a rozhodovať budú maličkosti.

„Detaily budú opäť rozdielovým faktorom. Myslím, že tak tomu bude počas celého roka,“ povedal francúzsky pretekár. „Ešte je však priskoro. Pre nás je pozitívne, že od prvého dňa robíme pokroky a dokázali sme pochopiť mnoho vecí.“

„Našim cieľom je byť konkurencieschopný a bojovať o najlepšiu desiatku. Top desať je pre nás určite realistickým cieľom a máme to vo svojich rukách,“ dodal Ocon.