logo F1online.sk

Vettel: Niekedy to ide veľmi dobre, inokedy som úplne mimo

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 3. 2021

Aston Martin zaostal v úvodných dvoch tréningoch na Veľkú cenu Bahrajnu za svojim najväčším súperom, ktorým by podľa predpokladov mal byť McLaren. Tím zo Silverstone mal v predsezónnych testoch problémy so spoľahlivosťou čo sa možno odrazilo aj do piatkových voľných tréningov. Na druhú stranu bolo pole tak vyrovnané, že tieto výsledky nemusia absolútne nič znamenať.

Sebastian Vettel odjazdil v predsezónnych testoch len 117 kôl. Taký Pierre Gasly ich absolvoval o 120 viac, čo je ekvivalent približne šiestich voľných tréningov v novom šesťdesiatminútovom formáte. Niet preto divu, že časy Sebastiana Vettela neboli v bahrajnských voľných tréningoch nijak oslňujúce.

„Nuž, bolo to celkom hektické,“ povedal Sebastian Vettel. „Z dostupného času sme sa snažili vyťažiť maximum. Každé kolo vám pomôže zvyknúť si na auto a dostať sa viac do rytmu. Skúšam rôzne veci a stále toho ešte zostáva veľa, čo treba vyskúšať a naučiť sa.“

Vzhľadom na obmedzené a problematické predsezónne testy bude pre Sebastiana Vettela prvý víkend v sezóne hlavne o ďalšom učení a zvykaní si. Je zrejmé, že v Aston Martine vo voľných tréningoch nenaháňali čas na trati, ale hlavne sa snažili nazbierať čo najviac dát.

„Ide to trocha zhora-dole zdá sa. Mám pocit, že toho ešte zostalo veľa na stole, snažím sa zvyknúť si na auto a vyžmýkať z neho maximum,“ povedal Vettel. „Niekedy to ide veľmi dobre, no v ďalších zákrutách som zas úplne mimo. To je však normálne. Zajtra nás dúfajme čaká o čosi vyrovnanejšia jazda a budem schopný z auta dostať maximum úplne všade.“

„Je to tak ako to je. Dúfajme, že zajtra to bude o čosi čistejšie a pokojnejšie. Myslím však, že ostatní na tom budú podobne,“ dodal Vettel.

Súvisiace články