logo F1online.sk

Ak by Max získal titul, bol by to náš najväčší úspech, hovorí Horner

Christian Horner
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala25. 3. 2021

Ako vždy pred novým ročníkom, aj pred týmto Red Bull tak trochu lieta v oblakoch. Po tohtoročných predsezónnych testoch však azda aj oprávnene hovorí o možnosti zisku majstrovského titulu s Maxom Verstappenom, ktorý by Christian Horner považoval za zatiaľ najväčší úspech červených býkov.

Vitrína s trofejami Red Bullu nie je určite chudobná, veď na začiatku minulého desaťročia so Sebastianom Vettelom toho vyhral viac ako dosť. Na druhej strane však nemali takú silnú konkurenciu, akou je dnes Mercedes, ktorý láme rekordy jeden za druhým.

Víťazstvo nad ním by sa zapísalo do histórie naozaj veľkými písmenami, hovorí Christian Horner pre agentúru Reuters. “Ak by sme s Maxom vyhrali, dalo by sa povedať, že by to bol náš najväčší úspech vo Formule 1, keď sa pozrieme na veľkosť tejto výzvy.”

“Oni (Hamilton a Mercedes, pozn. red.) sú momentálne absolútnymi titanmi nášho športu. Myslím si, že by to bol náš najväčší úspech, ak by sme ich dokázali poraziť,” zamyslel sa 47-ročný rodák z Leamington Spa.

Helmut Marko už pred začiatkom minulej sezóny avizoval, že sa s Maxom Verstappenom hotujú na to, že Sebastianovi Vettelovi uchmatnú rekord najmladšieho držiteľa majstrovského titulu. Napokon spadli na nos. Christian Horner dnes volí rozvážne vyjadrenia.

“Lewis je najúspešnejším pilotom všetkých čias a tie rekordy len teraz získal, takže ešte stále je na svojom vrchole. To, čo v tomto športe dosiahol, je neprekonateľné,” myslí si Horner. “Tento rok bude ohromným súperom a do tejto sezóny vstupuje ako úplný favorit, ktorý bude obhajovať svoje tituly v majstrovskom tíme. My sme stále outsideri, ale zároveň vyzývatelia. My sa nikdy nevzdáme.”

“Mercedes funguje veľmi dobre, takže budeme musieť zo seba vydať všetko, aby sme sa dostali na takú úroveň, že ich dokážeme poraziť a porážať konzistentne. Zatiaľ na to ani nepomýšľam, nepomýšľam na to, aký by to bol pocit.”

“Max je však v skvelej forme. Myslím si, že máme pripravené slušné auto, s ktorým odštartujeme sezónu. Všetko už bude závisieť len od nás a od toho, či mu dodáme konkurencieschopný monopost,” uzavrel Horner.

Súvisiace články