logo F1online.skF1online.sk

Pérez: Nemám čo stratiť

Sergio Pérez
© Pirelli Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 3. 2021

Od odchodu Daniela Ricciarda nemal Red Bull v druhom aute pretekára, ktorý by tímu v súboji s Mercedesom mohol pomôcť. Pierre Gasly i Alex Albon nedokázali z monopostu dostať maximum a tak v Milton Keynes po dlhých rokoch nesiahli po pretekárovi zo svojej akadémie. Novým kolegom Maxa Verstappena sa stal 31-ročný Sergio Pérez, ktorého úloha je jasná, zapojiť do bojov v čele aj druhé auto „červených býkov“.

Max by v tomto roku nemal byť v boji s Mercedesom osamotený. Najmä zo strategického hľadiska je veľmi dôležité dostať do hry aj druhé auto, čím sa rozširujú možnosti stratégov na undercut, overcut alebo možnosť využiť jedno z áut ako „zátku“, ktorá pilotov konkurencie spomalí.

Aký však budú mať Pérez s Verstappenom vzťah? Dobre si pamätáme na Mexičanov súboj s Estebanom Oconom či nehodu Maxa s Danielom Ricciardom v Baku.

„Viem, že čelím veľkej výzve,“ povedal Pérez na margo nového tímového kolegu v podcaste Beyond The Grid. „Je to veľmi konkurencieschopný pretekár. Ak mám povedať pravdu, tak ma príliš neprekvapil. Viem, že je to veľmi rýchly pilot, pri ktorom ma čaká ma náročná úloha a veľká výzva.“

„Niečo také však chcem. Chcem sa v tomto športe porovnávať s tými najlepšími, takže je to pre mňa veľká výzva a zároveň príležitosť, na ktorú sa veľmi teším. Pozerám sa na to tak, že naozaj nemám čo stratiť. Dostalo sa mi veľkého požehnania a mám za sebou skvelú kariéru, nech ma už čaká čokoľvek, bude to skvelé.“

„Nevidím dôvod, prečo by sa ma mal obávať alebo prečo by sa Max mal obávať mňa. Obaja sme tu preto, aby sme odviedli tú najlepšiu možnú prácu,“ dodal Mexičan.

Ten má za sebou predsezónne testy, počas ktorých sa jeho tímu veľmi darilo. Red Bullu sa vyhli technické problémy a nový monopost RB16B zanechal veľmi dobrý dojem. Snažiť sa porovnať výkony Péreza a Verstappena je však nateraz nemožné.

„Obaja sme v týchto dňoch čelili veľmi odlišným podmienkam. Rozdiely v teplotách medzi mojim a jeho stintom boli častokrát aj desať alebo pätnásť stupňov a vietor bol premenlivý,“ povedal Pérez. „Počas prvých troch alebo štyroch pretekov sa toho o ňom naučím viac, ale už teraz dobre vidím, že je veľmi rýchly a solídny pretekár.“

„Max je veľmi uvoľnený človek, ktorého sa politika netýka. Užíva si jazdu a za ten čas sme sa už stihli párkrát dobre pobaviť. Je to mladý chalan, užíva si život a rád jazdí,“ dodal Pérez.

Súvisiace články

Diskusia