logo F1online.skF1online.sk

Bottas: Zadná časť je dosť nekľudná

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 3. 2021

Fínsky pretekár Valtteri Bottas bol síce najrýchlejším mužom druhého dňa testov, no majstrovskému tímu sa v Bahrajne nevyhli problémy. Nechýbali poruchy, ani jazdecké chyby. Predsezónne testy a ich výsledky síce dnes už málokto berie vážne, no Valtteri sa na svoj monopost neštítil posťažovať.

Lewisa Hamiltona a Valtteriho Bottasa neobchádzajú v Bahrajne problémy, technické i jazdecké. Sedemnásobný šampión v trinástej zákrute stratil kontrolu nad svojim monopostom a roztočil sa. Napriek tomu bol pred novinármi ľadovo pokojný a z incidentu, ani z výkonnosti monopostu, si ťažkú hlavu nerobil. Poznamenal však, že zadnú časť monopostu nebolo za daných poveternostných podmienok ľahké zvládnuť.

„Vial veľmi premenlivý vietor, ako som sa presvedčil v trinástej zákrute. Zo zadnej časti auta nemám po zmene pravidiel zrovna dobrý pocit, ale snažíme sa nájsť to optimum,” povedal Hamilton.

Jeho slová po sobote podčiarkol i jeho tímový kolega.

„Fúkal pomerne silný vietor, určite silnejší, než sme boli bežne v pretekoch zvyknutí. Jeden z najväčších problémov auta je určite zadná časť, ktorá vám nič neodpustí a je dosť nekľudná,“ povedal Valtteri Bottas.

„Po prezutí na čerstvé pneumatiky je dosť citlivá a veľmi ľahko ide do šmyku. Snažíme sa preto auto trochu upokojiť a zlepšiť naše tempo.“

„Problémy“ Mercedesu v predsezónnych testoch nie sú ničím novým. Na majstrovských ambíciách ani na statuse najväčšieho favorita sa však určite nič nezmení. Okrem toho, Mercedes bol stále najrýchlejším tímom sobotňajšieho programu.

„Nemôžem skákať od radosti z prvého miesta, pretože to sú stále len predsezónne testy. Ako vždy sa sústredíme na splnenie nášho naplánovaného programu a chceme sa toho čo najviac naučiť,“ hovorí Bottas.

„Naozaj sa na časy nepozeráme, nemáme potuchy ako sú na tom ostatní a čo robia. Nikdy neviete koľko majú paliva. Verme, že na konci nedele budeme mať lepšiu predstavu o tom, ako na tom sme, ale stále sú to len testy,“ dodal Bottas.

Súvisiace články

Diskusia