logo F1online.sk

Verstappen je spokojný, ale: Nebavme sa o rýchlosti

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala12. 3. 2021

Z jednoznačne najlepšieho piatku sa môže tešiť Max Verstappen, ktorý dnes jazdil ako z učebnice testovania. Okrem toho, že bol najrýchlejší, zajazdil najviac kôl zo všetkých, dokonca aj v tabuľke tímov figuroval na čele odjazdených kilometrov Red Bull. Verstappena to teší, no nechce predbiehať.

Dnes sme prvýkrát zbadali Red Bull RB16B v plnej kráse, keďže až doteraz jeho pravú podobu červení býci úspešne skrývali. V Red Bulle si od nového auta sľubujú veľké veci, v najvyšších kruhoch sa dokonca hovorí o útoku na majstrovský titul. A hoci je len prvý deň, lepšie azda tím z Milton Keynes odštartovať nemohol.

“Mali sme veľmi pozitívny deň,” usmieval sa po zotmení Max Verstappen, ktorý sa v úvode dňa roztočil na výjazde z druhej zákruty. “Mohli sme zajazdiť kopu kôl, aj keď podmienky na trati boli pomerne náročné. Bolo teplo, veľa fúkalo a, samozrejme, vieme, že degradácia je tu už beztak dosť vysoká.”

“Nebolo jednoduché odjazdiť veľa kôl za sebou. Ale som s dneškom spokojný. Nemusíme sa však baviť o rýchlosti a takýchto veciach. My sme si len splnili svoj program,” zdôraznil holandský pretekár. “V aute sa mi jazdilo dobre. Myslím si, že je veľmi pozitívne odštartovať testy takto. O to vám, samozrejme, vždy ide. Keď dokončíte deň ako tento, tak ste veľmi spokojní.”

V prípade Maxa Verstappena sa stopky zastavili na úrovni 1:30,674 a bol z toho najlepší čas, no dôležitejšie bude po víkende si rozanalyzovať predovšetkým dlhé jazdy, ktoré napovedia viac o rozložení síl v padoku.

Podľa Verstappena si treba ešte počkať, vraj v neskoršej fáze testov budeme môcť výkon Red Bullu čítať lepšie. “Možno o čosi lepšie. Ale ja si chcem vždy počkať až na tú tretiu časť kvalifikácie počas prvého súťažného víkendu. Potom budeme vedieť, že vidíme skutočnú rýchlosť všetkých áut.”

Témou dňa v Bahrajne bola piesočná búrka, ktorá zahalila okruh a narobila pilotom značné problémy. Verstappenovi až tak neprekážala. “Len to počiatočné teplo veci trochu sťaží. Musím však povedať, že som vymenil priezor. Myslím, že ani kamery to nemali ľahké. Keď však sedíte v aute, je to v poriadku,” doplnil.

Maxa Verstappena v sobotu nahradí Sergio Pérez.

Súvisiace články