logo F1online.sk

Ocon očakáva rýchleho Alonsa už od začiatku, ten si dáva pár pretekov na optimalizáciu

Fernando Alonso
© Renault Sport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 3. 2021

Dva roky mimo Formulu 1 a štyridsiatka čoskoro „na krku“. Mnoho ľudí vidí dôvody pochybovať o tom, či sa vráti ten starý dobrý Fernando Alonso, akého sme poznali. Ako dlho mu bude trvať opäť si na všetko zvyknúť, zladiť sa s autom, tímom i svojou rolou? Španiel hlási stopercentnú pripravenosť, pripúšťa však, že mu pár pretekov potrvá, kým si všetko „sadne“.

Aby toho nebolo málo, Alonsa pribrzdila nedávna nehoda na bicykli, pri ktorej si poranil tvár. Zrejme to nebolo až také vážne, hoci musel podstúpiť stomatochirurgický zákrok. Takisto sa nezúčastnil filmovacieho dňa tímu Alpine v Silverstone. Jeho príprava však podľa vlastných slov prebieha bez problémov.

„Cítim sa skvelo. Som v najlepšej forme, v akej som kedy bol, nielen fyzicky, ale aj mentálne,“ vyhlásil Alonso. „Na svoj návrat som sa pripravoval dosť dlho a teraz mám novú motiváciu. Som pripravený!“

„Každému jazdcovi normálne trvá tri alebo štyri preteky kým zoptimalizuje všetko na novom aute, možno dokonca aj viac, ak ste v tíme nový alebo nováčik vo Formule 1. Dostať sa na sto percent pár pretekov potrvá, to však platí rovnako pre všetkých. Mňa trochu pribrzdila nehoda na bicykli spred pár týždňov, našťastie to však moju prípravu ani moju kondíciu nijako neovplyvní,“ hovorí dvojnásobný šampión.

Ten bude mať na druhej strane garáže dravého Francúza Estebana Ocona. Ten síce vlani v súboji s Danielom Ricciardom nijako neohúril, no v priebehu roka sa neustále zlepšoval. Pozná tím i auto oveľa lepšie, než jeho o pätnásť rokov starší tímový kolega.

„S jeho skúsenosťami a všetkým, čo dokázal, od neho očakávam rýchlosť od prvých pretekov. Bude to veľmi ťažký súper,“ povedal Ocon.

„Fernando je dvojnásobný majster sveta. Ja som ešte s majstrom sveta nikdy nespolupracoval. Bude to teda zaujímavé, očakávam, že Fernando bude dobre pripravený.“

„Vážim si všetko, čo predtým vo Formule 1 dokázal. V rokoch 2017 a 2018 sme spolu súperili a často sme boli na trati veľmi blízko pri sebe. Súboje s ním boli vždy fér a mám s ním skvelý vzťah. Doteraz sme spolupracovali dobre a očakávam, že to tak bude aj po zvyšok roka,“ dodal Ocon.

Súvisiace články