logo F1online.sk

Toto Wolff: Max Verstappen chce ísť v šľapajách Hamiltona

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko6. 3. 2021

Šéf tímu Mercedes Toto Wolff tvrdí, že Max Verstappen z Red Bullu sa chce vydať po stopách sedemnásobného majstra Lewisa Hamiltona a otvoriť si zbierku titulov.

Lewis Hamilton získal svoj prvý titul ešte v roku 2008 počas svojho pôsobenia v tíme McLaren. Zvyšných šesť titulov nazbieral od roku 2014 práve s nemeckým Mercedesom, ktorému aktuálne šéfuje Wolff. Ten ako hlavného konkurenta v súčasnosti vníma Red Bull.

Horúcim želiezkom v ohni je aj mladý holandský pilot Max Verstappen zo spomínaného Red Bullu. Ako uviedol Toto Wolff, práve Max je všeobecne považovaný za jednu z budúcich hviezd šampionátu Formuly 1, ktorá chce navyše nasledovať úspechy Lewisa Hamiltona z Mercedesu.

„Sú určite prvým konkurentom. Majú rovnaké zdroje ako my a majú veľmi ambiciózny tím,“ uviedol Wolff v rozhovore pre Sky Sport.

„S Maxom Verstappenom majú jazdca, ktorý sa chce vydať v šľapajách Lewisa Hamiltona a v podobe Sergia Péreza majú zas pilota, ktorý vie pravidelne bodovať aj v bitke o Pohár konštruktérov,“ tvrdí šéf tímu Mercedes. „Preto považujem Red Bull za hlavného konkurenta.“

V posledných rokoch dominovali šampionátu Mercedes, Red Bull a Ferrari, pričom talianskemu tímu vlaňajšia sezóna nevyšla podľa predstáv a v konečnom hodnotení skončil až na šiestom mieste.

Toto Wolff si nie je istý, či v Maranelle urobili cez zimnú prestávku pokrok, ale pozerá sa na ďalšie tímy zo stredu poľa, ktoré by mohli prekvapiť. Ak Mercedes nebude ostražitý, v tom prípade Wolff tvrdí, že sa môžu aj oni poľahky ocitnúť na šiestom či siedmom mieste.

„Ako som už povedal, zvyšok poľa nemôžete odpisovať,“ vysvetlil Toto Wolff. „Pri Ferrari nie je jasné, koľko úspechov môžu zaznamenať tento rok, ale ďalšie tri alebo štyri tímy v strede poľa nám budú tento rok poriadne sťažovať situáciu.“

„Ak to nebude o víťazstve, bude to o počte pódiových umiestnení. Preto si ako tím nemôžete dovoliť pokaziť výsledky. Inak budete rýchlo na šiestom alebo siedmom mieste,“ uzavrel vedúci predstaviteľ majstrovského Mercedesu.