logo F1online.sk

Wolff: Max bude na radare všetkých

Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 3. 2021

Tím Mercedes nemá pre sezónu 2022 pod zmluvou žiadneho z dvojice pretekárov a kontrakt na budúci rok nemá ani George Russell. Je jasné, že najlepší tím súčasnosti si môže na trhu vyberať, no podľa jeho šéfa, Tota Wolffa, budú na “rýchlej voľbe” hlavne súčasní piloti.

Stajňa z Brackley si v tomto roku dala načas, pokiaľ išlo o novú zmluvu s Lewisom Hamiltonom. Ten napokon podpísal len na jednu sezónu, takže jazdecký trh v tomto roku môže byť nemenej zaujímavý, než tomu bolo vlani. Šéf Red Bullu Christian Horner už prehlásil, že v prípade odchodu Hamiltona, bude prvou voľbou Mercedesu Max Verstappen. Na druhej strane, Toto Wolff, nevylúčil ani príchod niekdajšieho juniora tímu, Estebana Ocona.

„Máme s Lewisom toľko spoločných úspechov, vybudovali sme si spolu dôverný vzťah, čo znamená, že pokiaľ ide o rok 2022, bude prvý, s ktorým sa budeme baviť,“ povedal na margo novej zmluvy pre Hamiltona boss Mercedesu Toto Wolff. „Funguje medzi nami skvelá symbióza, obe strany vedia, čo chcú smerom do budúcna.“

„Max je samozrejme skvelý mladý pretekár, ktorý sa ocitne na radare všetkých tímov. Nebudeme však koketovať s nikým zvonka, ak si nebudeme celkom istí, čo bude s našimi súčasnými jazdcami.“

Rakúšan tiež prehlásil, že rokovania s Hamiltonom budú chcieť zvládnuť lepšie a určite nemienia opäť čakať až do februára. Ako to napokon bude s Valtterim Bottasom a či by do tímu mohol prísť George Russell, by sme sa teda mohli dozvedieť o čosi skôr.

„Dohodli sme sa, že rokovania začneme v tomto roku oveľa skôr a vyhneme sa situácii, aká sa nám stala v roku 2020. Preto sme uzavreli len ročný kontrakt, máme tak dosť času diskutovať o budúcnosti pretekárskej i tej mimopretekárskej,“ dodal Wolff.