logo F1online.sk

Pódium bez šampanského? Odteraz bude F1 oslavovať len so šumivým vínom

Šampanské Ferrari Trento
© F1
Milan Kubala
Milan Kubala2. 3. 2021

K popretekovým oslavám vo Formule 1 neodmysliteľne patrí aj poriadne šampanské. A možno nie až tak neodmysliteľne, povedala si pred sezónou Formula 1 a šampanskému povedala, dovidenia. V roku 2021 bude na stupňoch víťazov tento zlatistý mok chýbať, nahradí ho šumivé víno.

Ba nielen v tomto roku, ale dokonca v najbližších troch sezónach! Formula 1 podpísala trojročnú zmluvu s talianskou značkou Ferrari Trento, ktorá bude dodávať produkt s titulom Oficiálne šumivé víno Formuly 1.

Ferrari Trento, značka pochádzajúca z talianskych Álp, má podľa oficiálneho webu F1 “dlhú a uznávanú históriu” a patrí medzi najoceňovanejších výrobcov šumivých vín, preto je “prirodzenou voľbou” pre oslavy na pódiách.

“Sme nadšení, že môžeme oznámiť, že sa Ferrari Trento stane oficiálnym partnerom Formuly 1,” hovorí výkonný riaditeľ Formuly 1 Stefano Domenicali. “Oslava úspechu je v DNA oboch našich strán. V centre najikonickejších oslavných momentov v športe bude Ferrari Trento. Je to veľmi prirodzený partner.”

“Už viac ako storočie je Ferrari Trento synonymom talianskej excelentnosti. Svoju vášeň vlieva do výroby prémiových šumivých vín, ktoré majú moc zvýrazniť každý moment. Tešíme sa na to, že budeme pracovať spolu, aby sme vylepšili zážitky našich fanúšikov na pódiu aj mimo neho,” doplnil bývalý šéf Ferrari.

Nebude to prvýkrát, čo sa Ferrari Trento objaví na stupňoch víťazov vo Formule 1. Raz ho už ochutnali Alain Prost, Alan Jones a Carlos Reutemann. “V roku 1981 sme boli na pódiu veľkej ceny v Monze, odkiaľ máme nádherné obrázky s veľkými šampiónmi. Oni už ochutnali Ferrari, teraz sme však partneri a nevieme sa dočkať, keď sa tam dostaneme opäť,” povedal generálny manažér Lunelli Group Simone Mase.

Ferrari Trento nahradí výrobcu Carbon, ktorý od roku 2017 dodával Formule 1 oficiálne šampanské. Predtým sa v kráľovnej motoršportu dlhé dekády objavovali značky Moet a Mumm, len v sezóne 2016 sme na pódiu mali ďalšieho výrobcu šumivých vín Chandon.

Šampanské to teda nebude, no má to aspoň jedno pozitívum. Ferrari nebude chýbať na žiadnom pódiu. A vlastne, ako to už pri Ferrari chodí, ani tu sa mu to celkom nepodarí; v moslimských krajinách ho nahradí malinovka.

Súvisiace články