logo F1online.sk

Formula E zverejnila zábery z Lynnovej nehody, pri ktorej vyletel do vzduchu

Nehoda Alexa Lynna, Formula E
© Twitter/FIAFormulaE Screenshot
Milan Kubala
Milan Kubala28. 2. 2021

Sobotňajšie preteky Formuly E v Diríji sa skončili predčasne po hrozivo vyzerajúcej nehode Alexa Lynna. Pretekár tímu Mahindra Racing vyviazol z nehody, ktorú niektorí piloti označili za najhoršiu nehodu v histórii Formuly E, bez ujmy.

V 26. kole pretekov zvádzali súboj Mitch Evans z Jaguaru práve so spomínaným Alexom Lynnom, ktorý sa pokúšal predbehnúť svojho súpera pred osemnástou zákrutou, najvhodnejším miestom na prebiehanie. Počas toho, ako sa Lynn približoval k zadnému krídlu Mitcha Evansa, však dvojica kolidovala.

Monopost Mahindry sa okamžite vzniesol do vzduchu, prevrátil sa a približne 60 metrov sa obrátený dokĺzal až k múru za výbehovou zónou, čo mnohým pripomenulo nehodu Marka Webbera z VC Európy 2010.

“Nebola to vôbec pekná nehoda,” uznal po pretekoch Mitch Evans, ktorého vyspovedal motorsport.com. “Pred osemnástou zákrutou som sa tvrdo bránil pred Alexom, on šiel tesne popri bariére. Nevycúval z toho.”

“Či tam bolo miesto? To si nie som istý, budem sa musieť pozrieť na zábery. Dúfam, že tam bolo a nespravil som nič, čo by bolo za hranicou. Dotkol sa však môjho zadného kolesa, vzlietol a mal nehodu. Vyzeralo to veľmi zle,” zhodnotil.

Lynnovi sa, našťastie, nič vážne nestalo, no po nehode bol prevezený do nemocnice na lekárske vyšetrenia. Z nej ho napokon prepustili už v sobotu večer.

Na zábery z nehody sme čakali až do dnešného popoludnia, a tak sme až dodnes presne nevedeli, čo sa počas pretekov stalo. Réžia prenosu sa totižto venovala súboju Maximiliana Günthera a Toma Blomqvista, ktorá sa udiala v tej istej zákrute len pár chvíľ predtým, a kvôli ktorej réžia nestihla zaznamenať oveľa nebezpečnejší incident za nimi.

Mitch Evans po nehode auto odstavil pri Lynnovi, aby sa uistil, že britský kolega bude v poriadku. “Videl som, ako vletel do bariéry. Vyskočil som, aby som sa ubezpečil, že je OK. Nikdy nechcete, aby sa diali takéto veci. On je aj mojím priateľom.”

“Hovoril som s ním. Zdá sa byť v poriadku, ale z preventívnych dôvodov šiel do nemocnice, aby mali istotu, že mu nič nie je, keď ten prvotný šok opadne. Najdôležitejšie je, aby bol v poriadku,” zopakoval.