logo F1online.sk

Pérez: Vidieť moje meno na aute je niečo neskutočné

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 2. 2021

Konečne v novom aute. Sergio Pérez si mohol prvýkrát po svojom prestupe vyskúšať, aké to je byť jazdcom Red Bullu. V utorok tím ukázal svetu nový monopost RB16B a následne ho v rámci filmovacieho dňa vyslal aj na trať v Silverstone. Po ňom Mexičan priznal, že s inžiniermi ešte stále pracujú na jeho polohe v kokpite.

„Bol to úžasný deň, môj prvý s Red Bullom,“ povedal Pérez po filmovacom dni. „Pozrel som sa na moje meno na aute a bolo to niečo neskutočné, je to sen, ktorý sa stal skutočnosťou.“

„Teší ma, že sme urobili pokrok pokiaľ ide o môj komfort v aute. Sedem rokov som pilotoval monopost v kokpite, v sedačke, s určitými pedálmi a podobne. Takže len nájsť tú správnu polohu v kokpite je dosť veľká výzva. Pracujeme tvrdo a rozhodne sme v tomto smere pokročili. Musím povedať, že na prvý deň som sa cítil veľmi komfortne.“

Checo musel na svoju šancu v top tíme čakať naozaj dlho. Pred sezónou 2013 sa síce ako mladý talent upísal McLarenu, ten však v tom roku nemal dostatočne kvalitné auto, aby Pérez mohol bojovať o víťazstvá. Prvého sa dočkal až na Veľkej cene Sachíru, hoci sa po prvom kole ocitol až na samom chvoste poľa.

Fantastická minulá sezóna mu vyniesla šancu v Red Bulle, ktorý je skutočným top tímom. Samotný prechod je však veľmi náročný, najmä ak uvážime, že pre Mexičana je takmer všetko nové.

„Stále je to síce monopost Formuly 1, ale pozícia za volantom je iná, rovnako tak volant, priľnavosť, tlačidlá, procedúry, pohonná jednotka, točivý moment,“ vysvetľuje Pérez.

„Je dobré, že v týchto dňoch môžem naplno zapadnúť do tímu, spoznať mojich chlapcov, spoznať inžinierov, baviť sa s nimi stále plynulejšie. Viete, spôsob, akým opisujem auto je iný, než na čo boli zvyknutí. A to samozrejme platí aj opačne. Cítiť sa v kokpite pohodlne je dôležité, aby som sa v Bahrajne mohol sústrediť len na celkovú výkonnosť.“

„Jeden a pol dňa v aute počas predsezónnych testov neznamená takmer nič. Čím viac toho môžeme urobiť tu, tým lepšie budeme pripravení do Bahrajnu,“ dodal Pérez.