logo F1online.sk

Hülkenberg o zaskakovaní v Racing Pointe: Nebolo to úplne bez rizika

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 2. 2021

Nico Hülkenberg sa v minulom roku zhostil úlohy „koronazaskakovača“ v tíme Racing Point. Najprv v Silverstone zastúpil za Sergia Péreza, potom na Nürburgringu uprostred víkendu Lanca Strolla. V tom čase síce bol bez práce, no priznal, že kývnuť Racing Pointu nebola taká samozrejmosť, ako sa na prvý pohľad zdá.

Hulk po skončení sezóny 2019 odišiel z Renaultu a nepodarilo sa mu nájsť miesto v inom tíme. Formule 1 tak musel zamávať, no verejne deklaroval ambíciu sa do kráľovnej motoršportu opäť vrátiť, čo nie je nikdy jednoduché.

Keď teda Nicovi zavolali z Racing Pointu, trochu zaváhal. Ak by v úplne neznámom aute a neznámom tíme neuspel, mohol oslabiť svoje šance na návrat.

„Veľa ľudí hovorilo, že to musím prijať, ja som však poukázal na to, že to nebolo úplne bez rizika,“ vyhlásil Hülkenberg v rozhovore pre GQ. „Čo som mohol stratiť? Ak by mi to nevyšlo, zhoršil by som svoje šance na návrat do kokpitu v roku 2021. Ale ten kto neriskuje, nič nezíska.“

„Beztak nebolo veľa času nad tým premýšľať, tak som si povedal: ‚Poďme do toho, musíš veriť sebe a svojmu talentu‘. Navyše, Racing Point mal vlani dobré auto. Ja som čistokrvný pretekár, je to moja vášeň a dôvera v moje schopnosti bola v tomto prípade rozhodujúci faktor,“ povedal nemecký pretekár.

„Som ten typ človeka, ktorý má rád netradičné výzvy, ktorý rád robí nemožné možným. Najdôležitejšie je veriť v seba samého,“ dodal Hulk.