logo F1online.sk

Pérez: Rozprávať sa s Neweym je ako hovoriť s pilotom F1

Adrian Newey
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka18. 2. 2021

Sergio Pérez opísal prvé stretnutie s Adrianom Neweym, géniom medzi konštruktérmi, ktoré absolvoval počas návštevy základne rakúsko-anglického tímu v Milton Keynes.

Sergio Pérez sa stal kolegom Maxa Verstappena potom, čo v tíme nahradil Alexa Albona. Prvýkrát od svojho vstupu do Formuly 1 tak začal spolupracovať aj s Adrianom Neweym, s ktorým sa stretol počas jeho prehliadky továrne Red Bullu.

Na Péreza spravil Newey veľmi dobrý dojem: „Adrian na mňa urobil dojem. Dosť ma ohromilo aj to, keď som videl jeho kresliace nástroje. Vždy, keď prechádzate okolo jeho kancelárie, niečo kreslí. Rozumie, o čom hovoríte, ako keby bol jazdec. Rozprávať sa s ním je ako hovoriť s pilotom F1.“

Aj keď je Adrian Newey slávny vďaka tvorbe monopostov, ktoré v F1 povyhrávali celý rad titulov, taktiež je milovníkom rýchlych vozidiel a je o ňom známe, že keď má čas, rád prevetrá svoj Lotus 49B.

Sergio Pérez vďaka prehliadke továrne Red Bullu Racing v Milton Keynes lepšie spoznal tím, v ktorom bude v novom ročníku pôsobiť. „Táto značka sa mi veľmi páči. Obdivujem, čo robia. Pre podporu športu robia naozaj veľa. Viete ako to v živote chodí, niekedy skončíte na miestach, o ktorých ste len snívali. Takže som veľmi vďačný a šťastný, že tu môžem byť,“ hovorí nadšený Checo.

Uvedomuje si, že po pôsobení v Racing Pointe prichádza do tímu, ktorý patrí v F1 medzi najväčšie. „Niekedy sa musím uštipnúť, pretože je skutočne snom byť súčasťou tejto značky a tohto úžasného tímu. Keď máte na sebe veci Red Bullu, ste v úžase. Dúfam, že budem mať úspešný štart a čo je dôležitejšie, úspešnú sezónu. Myslím si, že výzvy ako je táto prichádzajú raz za život. Viem to a som pripravený na prácu,“ dodal mexický pilot F1.