logo F1online.skF1online.sk

Podľa Brundla pochádza ročná zmluva pre Hamiltona „z hlavy“ Mercedesu

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 2. 2021

Sága okolo Lewisa Hamiltona a jeho novej zmluvy je na konci. Naozaj? Britský šampión totiž podpísal len na jeden rok a už o pár mesiacov môžeme začať opäť naplno špekulovať. Zmeria si konečne sily s jedným z mladíkov? A bude vôbec pokračovať vo svojej kariére? Nebude trvať dlho a na tieto otázky začnú všetci hľadať odpovede.

Nový Hamiltonov kontrakt a jeho pozadie vŕta v hlave aj bývalému pilotovi, dnes komentátorovi a expertovi britskej Sky Sports, Martinovi Brundlovi. Ten v tom má jasno, myšlienku ročnej zmluvy podľa jeho názoru presadzoval Mercedes. Dôvodom, prečo sa tak v tíme rozhodli, je určite „mladícka klika“ na čele s Georgeom Russellom.

„Pre taký tím a takého jazdca je ročná zmluva určite neobvyklá, to treba povedať,“ vyhlásil Brundle pre Sky. „Na mňa to pôsobí akoby: ‚okej, sezóna je za rohom, testy sú už o mesiac, budeš si musieť sadnúť do auta, tak to už poďme podpísať‘. A tak oznámili len ročnú zmluvu.“

Podľa Brundla je ročná dohoda výsledkom snahy Mercedesu nechať si pre rok 2022 a nasledujúce otvorené možnosti. Zmluvu na rok 2022 nemá ako Hamilton, tak jeho tímový kolega Valtteri Bottas a ani George Russell. Nespochybniteľným vládcom „silly season“ tak bude v tomto roku Mercedes, ktorý má pre budúcu sezónu voľné obe miesta.

„Ročná zmluva ponecháva všetkých troch, Lewisa Hamiltona, Valtteriho Bottasa a Georgea Russella, bez zmluvy na budúcu sezónu. A k dispozícii môžu byť aj jeden alebo dvaja ďalší mladí banditi, ako napríklad Max Verstappen. To znamená, že minimálne jedna zo strán si chce nechať svoje možnosti otvorené,“ zamýšľa sa Brundle.

„Podľa mňa bol Mercedes tým, ktorý chcel tento rok upratať nabok a o roku 2022 tentokrát už rozhodnú o niečo skôr,“ dodal Angličan.

Súvisiace články

Diskusia