logo F1online.sk

Domenicali o očkovaní: Nebudeme sa predbiehať

Stefano Domenicali
© Lamborghini
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 2. 2021

Sezóna 2021 stále čelí určitým organizačným otáznikom. Pre mnohých je vzhľadom na globálnu pandemickú situáciu méta 23 veľkých cien nedosiahnuteľná a za posledný mesiac sme boli v tomto smere svedkami viacerých špekulácií. Nový šéf Formuly 1 Stefano Domenicali však nepochybuje o tom, že presne toľko pretekov aj skutočne odjazdíme.

Otázna je najmä prvá polovica sezóny. Tá druhá vyzerá optimistickejšie najmä vzhľadom na očakávané účinky masovej vakcinácie. Niektoré športové súťaže (najmä na severoamerickom kontinente) preto chceli vo veľkom nakúpiť vakcíny, najmä pre hráčov, aby tak zabezpečili čo najhladší priebeh sezóny. Podľa Domenicaliho sa však Formula 1 o nič také pokúšať nebude.

„Prioritou pri očkovaní musia byť najzraniteľnejšie skupiny, to je veľmi dôležité,“ vyhlásil nový šéf Formuly 1. „A pokiaľ ide o nás, tak sa nemienime predbiehať. Vakcinácia je určite veľmi, veľmi dôležitá a pokiaľ ide o mňa osobne, tak sa teším na to, až sa dám zaočkovať, tak ako by sme sa za danej situácie mali dať zaočkovať všetci.“

Uviedol tiež, že Formula 1 sa istotne zapojí do diskusií o možnostiach dať zaočkovať osoby zo svojho prostredia, nebude však žiadať o prednosť alebo nejaké výnimky. „Ak to bude možné, budeme o tom s tímami interne diskutovať.“

„Musíme však sledovať a vnímať súčasnú situáciu, najmä pokiaľ ide o ohrozené skupiny. Určite nechceme byť tými, ktorí by týmto ľuďom ich vakcíny vzali. Veľmi rešpektujeme rozhodnutie každej vlády,“ dodal taliansky manažér.

Teraz stojí šport, ktorému šéfuje, pred veľkou výzvou. Potrebuje naplniť métu stanovenú pred štartom sezóny, a to presne 23 veľkých cien. Domenicali je v tomto smere plný sebadôvery.

„Už máme v rukách dôležitý dôkaz, pokiaľ ide o naše štruktúry a zavedené protokoly, ktoré boli veľmi dôležité pre zvládnutie situácie a zároveň sú dôvodom, prečo sme plní sebadôvery. Sme si istí, že zvládneme uskutočniť taký počet veľkých cien, koľko ich vidíte v kalendári,“ vyhlásil Domenicali.

„Samozrejme, bude to výzva, usporiadať najvyšší počet veľkých cien v histórii vo vôbec najťažšom roku pre Formulu 1 v histórii,“ dodal.

Súvisiace články