logo F1online.sk

Grosjean: Toto Wolff môže očakávať môj telefonát

Romain Grosjean
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 2. 2021

Dramatická nehoda Romaina Grosjeana na Veľkej cene Bahrajnu vyvolala vlnu spolupatričnosti. Sprvu nebolo jasné, či Francúzovi zranenia dovolia sa ešte ten rok do kokpitu vrátiť. Haas totiž na jeseň oznámil, že ako Grosjean, tak Kevin Magnussen v tíme po sezóne končia. Zdalo sa, že táto hrôzostrašná nehoda bude zároveň Romainovou rozlúčkou s Formulou 1.

Veľká cena Bahrajnu bude v Grosjeanovej kariére naozaj poslednou, zrejme to však nebude jeho posledná jazda s monopostom F1. Krátko po nehode totiž šéf Mercedesu Toto Wolff ponúkol švajčiarskemu rodákovi testy s dvojročným autom, ak mu to jeho tím nebude schopný zariadiť.

„Jasné, že veľmi rád zasadnem do monopostu Mercedesu,“ vyhlásil Grosjean. „Taká ponuka sa neodmieta, bolo by skvelé zistiť, ako to auto funguje a ako pracuje.“

„Myslím však, že v súčasnosti beží celá továreň naplno, aby pripravila auto na novú sezónu. Nebudem teda Totovi teraz volať, ale môže očakávať môj telefonát o čosi neskôr. Bolo by to absolútne nádherné. Teraz to však mám namierené do Spojených štátov, kde strávim nejaký čas a budem sa učiť, ako to funguje v IndyCar. Chcem tam absolvovať kompletný program, než sa začnem pozerať aj na ďalšie veci,“ povedal rodák zo Ženevy.

Ten začína svoje pôsobenie na severoamerickom kontinente. Tento týždeň oznámil, že podpísal zmluvu s tímom Dale Coyne Racing. Testy má tento šampionát na programe 22. februára a štart novej sezóny 18. apríla. Formulu 1 čakajú testy v polovici marca, o dva týždne neskôr potom úvodné podujatie sezóny v Bahrajne. Zladiť termíny medzi Grosjeanom a Mercedesom bude v priebehu sezóny náročné.

Na otázku, či mal nejaké rozhovory s Totom Wolffom, Grosjean odpovedal: „Nebolo to nič záväzné.“

„Hovoril som s ľuďmi z tímu a bolo mi povedané, že sú veľmi zaneprázdnení s prípravou nového auta a ďalšími vecami okolo. To samozrejme chápem, bol som súčasťou Formuly 1 dosť dlho a viem, že v tomto období továreň beží na plný plyn,“ hovorí Grosjean.

„Takže si nemyslím, že teraz je vhodná doba na uskutočnenie niečoho takého. Keď príde čas, tak Totovi zavolám a zistím, čo s tým môžeme spraviť.“

„Jeho slová boli pre mňa balzamom na dušu. Naozaj ma to prekvapilo a samozrejme, že by som do toho rád išiel,“ dodal Grosjean.