logo F1online.sk

Dokument o Schumacherovi je hotový, jeho vydanie sa však odkladá

Michael Schumacher, GP Belgicka 2001
© Twitter/Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala29. 1. 2021

Hoci od pôvodného termínu premiéry dokumentárneho filmu o Michaelovi Schumacherovi už uplynul viac ako rok, film stále nedorazil do kín. A jeho vydanie sa opäť posunie, avizujú tvorcovia, no jedným dychom dodávajú, že snímka zachytávajúca život sedemnásobného majstra sveta je už hotová.

Film z dielne nemeckého filmového štúdia B14 Film s názvom Schumacher sa dostal do postprodukcie už v máji 2019 a jeho premiéra sa mala uskutočniť v decembri 2019. Termín, na ktorý čakajú milióny fanúšikov nemeckého šampióna, sa následne posunul na rok 2020.

Snímka však stále nebola dokončená, spracovanie záberov zo súkromného archívu Schumacherovcov si vyžiadalo viac času, než sa čakalo. Britské bulvárne médiá špekulujú, že by tieto zábery mali vypovedať aj o aktuálnom stave Michaela Schumachera a práve to mal byť dôvod, prečo sa výroba filmu tak naťahovala. Rodina mala dôkladne zvažovať, čo sa do filmu dostane.

Pravdepodobnejšie vysvetlenie však je, že ide o zábery so Schumacherovho detstva, ktorých spracovanie trvalo tak dlho. Jasnú odpoveď nám dá už len samotný film. V každom prípade dnes už má byť rodina s výsledkom a jeho obsahom spokojná.

“Film je hotový,” hovorí režisérka Vanessa Nockerová pre nemecký Express. Vysvetlila tiež, prečo teda prichádza ďalší odklad: “Koronavírus nám veľmi sťažil situáciu. Z tohto dôvodu nevieme stanoviť presný termín. Žiadame o trpezlivosť.”

V dokumente by sa mali objaviť rozhovory so Schumacherovou manželkou Corinnou, synom Mickom, dcérou Ginou, otcom Rolfom Schumacherom či dlhoročnou manažérkou Sabine Kehmovou.

“Tento film má byť portrétom Michaelovej výnimočnej kariéry, no má ukázať aj mnohé tváre komplikovaného muža,” avizuje Kehmová. “Tvár neľútostného a odvážneho pilota Formuly 1, ambiciózneho športovca, skvelého mechanika s výnimočným citom pre techniku, spoľahlivého tímového hráča a milujúceho otca.”

Kehmová sa ešte v roku 2019 poďakovala tvorcom za to, že k dokumentu pristupujú veľmi citlivo. Benjamina Seikela, ktorý vyrobil film spolu s Nockerovou, to teší. “Sme veľmi radi, že je medzi nami a rodinou Michaela Schumachera taká dôverná spolupráca. Bez ich podpory by nebolo možné vyrobiť tento film.”