logo F1online.skF1online.sk

Vettel: Mattiu som nepresviedčal

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 1. 2021

Od osudového telefonátu, kedy boss Ferrari Mattia Binotto oznámil Sebastianovi Vettelovi, že v tíme končí, ubehlo už niekoľko mesiacov. Scuderia najala Carlosa Sainza a Vettel spojil svoju budúcnosť s tímom Aston Martin. Štvornásobný šampión priznal, že za ten rok nejedenkrát uvažoval aj o konci kariéry.

Vo Ferrari strávil Vettel dlhých šesť rokov, počas ktorých dvakrát ašpiroval na titul, v počte víťazstiev sa stal tretím najúspešnejším pilotom stajne a po väčšinu času mal postavenie jednotky. Ale všetko sa raz skončí a Sebastiana v roku 2019 vytlačil dravý mladík Charles Leclerc. Ferrari tak otočilo o 180 stupňov a kým na začiatku roka 2019 bol Vettel vyhlásený za jazdeckú jednotku, na jeho konci už bol jednou nohou von z tímu.

„Ak mám byť úprimný, tak nemusím rozumieť tomu, prečo sa Ferrari tak rozhodlo. Nič by to nezmenilo,“ vyhlásil Vettel vo svojom rozhovore pre portál RACER. „Takto sa na to nepozerám a takto ja nefungujem. Je to v poriadku a akceptujem to. Keď mi Mattia zavolal, bolo to jasné, nesnažil som sa brániť alebo ho presvedčiť o opaku.“

„Podľa mňa je to tak, že keď sa jedny dvere zavrú, iné sa otvoria. Chcelo to samozrejme trochu času a vyvolalo to veľa otázok, ktoré dvere by som rád otvoril. Nie je to tak, že by som si mohol vybrať čokoľvek, ale rozhodol som sa a tie dvere napokon otvoril,“ povedal Vettel.

Tie dvere, o ktorých Sebastian hovorí, sa nachádzajú v mestečku Silverstone a sú to dvere od továrne tímu Aston Martin, kde bude v tomto roku pôsobiť. K záujmu oňho sa nedávno priznal aj Red Bull, avšak už ex post. V čase Vettelovho rozhodovania však bola otázka skôr postavená na tom, či pokračovať v kariére alebo skončiť.

„Takéto myšlienkové pochody máme asi všetci, takisto kvôli Covidu, ktorý núti na veľa vecí pozerať inak,“ hovorí Vettel.

„Som v takýchto veciach veľmi racionálny človek, nevidím to tak, že budem vo Formule 1 aj v štyridsiatke. Čaká ma ešte pár rokov, ale určite ich nebude desať alebo tak nejak. Po tom, čo som v športe dosiahol, prišiel čas a priestor uvažovať o tom, čo budem robiť ďalej. Ako to napokon dopadlo už vieme, teraz sa poďme pozrieť, ako to dopadne,“ dodal.

Súvisiace články

Diskusia