logo F1online.sk

Podľa Montoyu začal Williams naberať nových ľudí zo zúfalstva

Juan Pablo Montoya
© Instagram/Juan Pablo Montoya
Milan Kubala
Milan Kubala10. 6. 2020

Williamsu sa v posledných rokoch vôbec nedarí. Dôvodov za hlboko podpriemernými výsledkami je viacero, Juan Pablo Montoya identifikuje ako jeden z tých najväčších fakt, že vedenie stajne nezvládlo svoje manažérske úlohy, hoci malo k dispozícii veľmi talentovaných ľudí.

Po troch majstrovských sezónach s Mercedesom sa k inžinierom Williamsu pripojil Paddy Lowe. Očakávalo sa, že stajňa z Grove si to po takomto megaprestupe zamieri na čelo, no v skutočnosti sa vybrala presne opačným smerom: k útesu.

Aj na tomto príklade Montoya ilustruje, že Williams nezvládol svoje úlohy. “Každý človek je dobrý v nejakých veciach. Ak ste výborný novinár, tak to ešte neznamená, že perfektne zvládnete aj manažovanie televízie alebo novín. Vynikáte predsa v novinárskej práci, nie v manažovaní novinárov,” vysvetľoval pre motorsport.com.

“Ak dáte človeku, ktorý je dobrý v určitých veciach, robiť niečo iné, v čom už taký dobrý nie je, tak vám to neprinesie žiaden úžitok,” pokračoval. Williamsu uškodilo, ak sa Lowe nemohol koncentrovať na svoje úlohy technika. “Podľa mňa to bol jeden z najväčších problémov Williamsu.”

“Boli zúfalí, nuž začali brať na palubu ďalších a ďalších ľudí. Verili, že to vyrieši ich problémy. Nevyužili však ľudí v tom, v čom sú dobrí, ale dali im na starosti manažovanie iných,” podčiarkol Montoya.

Williamsu ešte pre túto sezónu nehrozí zánik, podľa Claire Williamsovej tím držia nad vodou aj pôžičky z tohtoročnej jari. Úplný odchod tradičnej britskej stajne nepredpokladá ani samotný Montoya. Očakáva, že sa nájde bohatý otecko, ktorý svojmu synovi kúpi novú hračku.

“Niekto tam napokon asi vrazí svoje peniaze a dopadne to tak, že v tíme bude jazdiť jeho syn. To je už teraz štandardom,” vyhlásil Montoya. “Pozrite sa, čo sa stalo s Tyrrellom. Po dlhé roky to bola úžasná stajňa. Potom to s nimi začalo ísť z kopca, a to rýchlejšie a rýchlejšie. Pritom to bol tím, ktorý vyhral hádam všetko.”

Súvisiace články