logo F1online.sk

Verstappen spomína na „uja Michaela“ a detstvo s Mickom Schumacherom

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 1. 2021

O kamarátstvach o nepriateľstvách medzi súčasnou mladou generáciou pilotov, ktoré sa ťahajú od čias motokár, už mnohé vieme. S príchodom Micka Schumachera do Formuly 1 však treba spomenúť ešte vzťah rodiny Verstappenovcov a Schumacherovcov. Mnohí totiž nevedia, že Max a Mick sa ako malí chlapci spolu často hrávali.

Zarytí i tí menej zarytí fanúšikovia Formuly 1 vedia, že Michael Schumacher a Jos Verstappen sú bývalí tímoví kolegovia z tímu Benetton. To bolo ešte v dobe pred Maxovým a Mickovým narodením. Pomerne známa je i fotografia malého Maxa a Michaela Schumachera z čias, keď Jos jazdil za tím Arrows.

Obe rodiny sa stretávali pomerne často, a to nielen v padoku. Max teraz zaspomínal na spoločné víkendy s rodinou Michaela Schumachera a jeho deťmi, ktorých súčasťou boli aj motokárové preteky.

„Mal som vtedy len tri alebo štyri roky,“ spomína Verstappen, ktorého cituje F1 Insider. „Poznal som ho len ako uja Michaela. Bol to veľmi milý muž a veľmi dbal na svoju rodinu, bol to taký rodinný typ. Ale nikdy som v ňom nevidel majstra sveta a rekordéra Formuly 1, niečo také som si vôbec neuvedomoval.“

„Doma máme staré fotografie a videá, sú na nich Mick aj jeho sestra Gina. Boli to skvelé časy, stále si na tie víkendy rád zaspomínam.“

Na otázku, kto vyhrával záhradné motokárové preteky, Max odpovedal: „Nikto, pretože sme sa len hrali. Vždy sme jazdili na dvojmiestnych motokárach, Michael s Mickom alebo Ginou a ja s otcom. Ak to začalo byť príliš nebezpečné, otcovia prevzali kontrolu.“

„Vlastne ani neviem, ako sme spolu rozprávali, po nemecky som určite nehovoril. Ale troj alebo štvorročné deti nemajú problém komunikovať aj keď nehovoria tým istým jazykom,“ hovorí Max s úsmevom.

Mick Schumacher má za sebou úspešnú juniorskú kariéru a pred sebou debut vo Formule 1. Na tlak kvôli svojmu menu je už asi zvyknutý, aj keď ten sa v roku 2021 možno ešte vystupňuje.

„Pre Micka to je iné, než pre mňa. Jeho otec je veľký šampión a sedemnásobný majster sveta, to nie je práve najjednoduchšia pozícia. Ak pôjde všetko dobre, bude to jednoduché, ale ak nie, bude to náročné,“ myslí si Max.

„Už keď pretekal v motokárach, bol neustále obklopený médiami. Vo Formule 4, Formule 3 a teraz je humbuk okolo neho ešte väčší. Obklopuje ho však dobré prostredie a má okolo seba správnych ľudí, ktorí naňho dávajú pozor a robia to veľmi dobre,“ uzavrel Verstappen.

Súvisiace články