logo F1online.sk

Stroll: Keby nie je Lance môj syn, nikto nespochybňuje jeho miesto

Lance Stroll
© Racing Point
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka13. 1. 2021

Lance Stroll to vo svete F1 nemá jednoduché. Aj keby, obrazne povedané, vyhrával každé preteky, našla by sa skupina ľudí, ktorá by ho označovala za otcovho synáčika. Faktom totiž je, že jeho otec Lawrence Stroll patrí v kráľovnej motoršportu medzi najmocnejších ľudí.

Lance Stroll sa dostal do tímu, ktorý sa volal Racing Point, keď ho v polovici roka 2018 kúpil jeho otec. Predtým bol jazdcom Williamsu. Dnes už sa táto stajňa, ktorej je súčasťou, volá Aston Martin, pričom aj napriek tomu, že Strollov tímový kolega Sergio Pérez zaznamenal lepšie výkony a viac bodov ako Lance, práve Mexičan musel uvoľniť miesto nemeckej legende Sebastianovi Vettelovi.

Strollovi seniorovi sa ale nepáči kritika, ktorej jeho syn musí čeliť. V rozhovore pre RaceFans povedal, že keby nie je Lancov otec, nikto by jeho syna nespochybňoval, pretože to, čo predvádza v monoposte, je podľa neho dostatočne kvalitné. „Minulý rok získal pole position, keď bolo mokro, pričom všetci vieme, že keď je mokro, je to o jazdcovi,“ myslí si Lawrence Stroll.

„To, že získal pole v Turecku, hovorilo samo za seba jasnou rečou. Rovnako tak to, že bol 30 kôl na čele pretekov. Získal aj dve pódiá, pričom, ak by v Monze nebol reštart, pravdepodobne by vyhral. V Bahrajne to od neho tiež bolo kvalitné,“ chváli svojho syna úspešný biznismen. Lance Stroll má momentálne 22 rokov.

„Na pilota v jeho veku je to, čo dosiahol, jasným dôkazom, že si svoje miesto v F1 zaslúži. Myslím si, že to dokázal na trati. Ak by nebol môj syn, nikto by ho nespochybňoval,“ myslí si Stroll senior.

Faktom je, že pravda je v tomto prípade niekde v strede, ale momentálne nie je tajomstvom, že mladý Lance Stroll je skutočne pod veľkým tlakom. Môže urobiť prakticky čokoľvek, prítomnosť jeho otca je vždy braná do úvahy. Bude zaujímavé sledovať, aká ho čaká sezóna v Aston Martine po boku viacnásobného majstra sveta Sebastiana Vettela.

Súvisiace články