logo F1online.sk

Verstappen: Tímového kolegu si nepotrebujem vyberať

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 1. 2021

Red Bull už dva roky rieši zapeklitú jazdeckú otázku. Po Pierrovi Gaslym neuspel po boku Maxa Verstappena ani Alex Albon. V Milton Keynes tak siahli do vôd jazdeckého trhu a prvýkrát za trinásť rokov priviedli jazdca, ktorý nie ej členom jazdeckej akadémie.

Sergio Pérez by sa v Red Bulle mal stať dvojkou, ktorá bude pomáhať Maxovi Verstappenovi popreháňať majstrovský Mercedes. Čo si však o jeho príchode myslí samotný Max? Ako sám hovorí, príliš mu nezáleží na tom, kto bude na druhej strane garáže, k jazdeckej otázke sa však vyjadril.

„Samozrejme, že som im povedal svoj názor,“ vyhlásil jednoznačne Verstappen pre GPFans. „Koniec koncov je to však čisto dôsledok toho, že s Christianom Hornerom a Helmutom Markom mám veľmi dobrý vzťah. Môžeme jeden druhému povedať čokoľvek, či už ide o pretekanie alebo aj osobný život.“

Prvýkrát od príchodu Marka Webbera tak Red Bull nesiahne po jazdcovi zo svojej akadémie. Sergio Pérez nemal s Helmutom Markom a jeho „družinou“ nič spoločné a s Red Bullom nebol vo svojej kariére nijak zásadne spájaný. Pre Verstappena sa však veľa nemení.

„Nikoho sa nebojím. Tímového kolegu si nepotrebujem vyberať, nech tam je ktokoľvek, som s ním v pohode,“ povedal Holanďan.

Súvisiace články