logo F1online.sk

Russell: Najviac som v tejto sezóne bojoval s Vettelom

George Russell
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 1. 2021

Po náročnom roku 2019 sa Williams vlani síce od dna neodlepil, no aspoň sa zapojil do súboja s Alfou Romeo a Haasom. Miesto permanentnej straty sekundu na kolo nakukli v Grove (najmä vďaka Georgeovi Russellovi) do Q2 a párkrát zabojovali o najlepšiu desiatku. Trochu paradoxne bol Russellovým častým súperom na trati aj štvornásobný majster sveta, Sebastian Vettel.

Vďaka pokrokom Williamsu a trápeniu Ferrari, no najmä Sebastiana Vettela, sa dostal George Russell v minulom roku častokrát do súboja práve s nemeckým šampiónom. Predstavte si, že by mu niekto niečo také povedal na konci minulej sezóny.

„Ako pilot som sa drasticky zlepšil, pretože sme počas celej sezóny boli v súbojoch koleso-na-koleso s Alfou Romeo, Haasom a často aj s Vettelom,“ povedal pre Motorsport.com George Russell. „Práve Sebastian je ten, s ktorým som v tejto sezóne pravdepodobne bojoval najviac.“

„Keď sa nad tým zamýšľam spätne, tak na Nürburgringu, v Mugelle, Rakúsku začiatkom roka. Takisto v Abú Zabí sme zviedli niekoľko kôl trvajúci súboj. Možno ešte v Portimau a Imole?“ nahlas premýšľa Russell. „Počas celej sezóny sme boli na trati vedľa seba. Ak by ste mi niečo také povedali uprostred minulého roka, považoval by som vás za absolútnych hlupákov.“

„Skúsenosti z bojov koleso-na-koleso v monoposte Formuly 1, mi veľmi pomohli, pretože to je iné, ako v juniorských sériách. Je to kvôli prítlaku, ktorý je tu dosť sofistikovaný. Ak stratíte prítlak, auto sa zmení a vy sa s tým snažíte vysporiadať. To mi veľmi pomohlo,“ dodal Russell.