logo F1online.sk

Po 60 rokoch sa do F1 vrátil Aston Martin, staví na zelenú

Aston Martin, ilustračné
© Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala1. 1. 2021

Dňa 31. decembra 2020 sa skončili časy Racing Pointu, aby ho po polnoci nahradil Aston Martin. Stajňa sa už na túto zmenu pripravila na sociálnych sieťach a vydala svoje prvé oficiálne stanovisko. Dozvedeli sme sa tak, že pretekať bude chcieť v britskej pretekárskej zelenej.

Na oficiálnej stránke Aston Martinu sme už dlhšie mohli nájsť odpočítavanie do Nového roka, kedy oficiálne nastala premena Racing Pointu na Aston Martin. Nasledovali príspevky na Twittri a Instagrame a aj úvodné video. V ňom stajňa naznačila, že v tomto roku nasadí britskú zelenú v kombinácii s limetkovou.

Zdá sa teda, že avizované ukončenie spolupráce s BWT ako titulným sponzorom tímu sa stane realitou, čo v konečnom dôsledku naznačuje aj štartová listina pre rok 2021, v ktorej Aston Martin už pri svojom mene nemá BWT. BWT možno zostane v Aston Martine ako menší partner, čoho podmienkou nebude rozsiahle použitie ružovej, ktorá by šla proti záujmom majiteľov tímu. BWT by podľa predbežných informácií mohol na pozícii hlavného partnera nahradiť Cognizant.

Aston Martin sa do Formuly 1 vracia po dlhých šiestich desaťročiach, keď ešte počas sezóny 1960 pretekal na Veľkej cene Veľkej Británie s Royom Salvadorim a Mauricom Trintignantom. Na nich v novej sezóne nadviažu Sebastian Vettel a Lance Stroll.

Šéf konzorcia, ktoré odkúpilo Racing Point, Lawrence Stroll sa teší z toho, že Aston Martin už nebude len titulným sponzorom Red Bullu, ale sa v efjednotke predstaví ako plnohodnotná značka. “Formula 1 je veľmi silná platforma. Zohrá kľúčovú úlohu v celkovej stratégii Aston Martinu, zatiaľ čo sa my snažíme posunúť túto spoločnosť vpred.”

“Toto je vskutku globálny šport s obrovským publikom. Veríme, že nám pomôže opäť oživiť túto značku a zvýšiť svetový dopyt do nej. Teraz máme šancu napísať pár strán v historických zápisoch,” doplnil Stroll.

Nové auto a lakovanie by sme mali definitívne spoznať vo februári. Podľa šéfa tímu Otmara Szafnauera sa bude na čo pozerať: “Mali sme takmer rok na to, aby sme sa pripravili. Naozaj sa tešíme na reakcie, keď konečne odhalíme našu novú identitu ako tím Aston Martin. Reprezentovať takú ikonickú značku je obrovským privilégiom pre každého člena nášho tímu.”