logo F1online.sk

Leclerc o Verstappenovi: Ako chlapci sme sa nemohli vystáť

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 12. 2020

Súčasná nastupujúca generácia mladých pretekárov je mimoriadne silná. Druhá polovica 90. rokov dala svetu motoršportu vynikajúce talenty. Mená ako Verstappen, Leclerc, Gasly, Norris, Russell či Ocon, tých všetkých nedelí viac, ako trojročný rozdiel. Ich pôsobenie vo Formule 1 je tak pokračovaním toho, čo spolu zažívali už v časoch motokár.

Rivalita medzi horkokrvnými tínedžermi v motokárach a nižších sériách sa tak trochu preniesla i do Formuly 1. Taký Charles Leclerc si na boje s Maxom Verstappenom, Estebanom Oconom i ďalšími rád zaspomína. Video z roku 2012, kedy Charles s Maxom zviedli tvrdý súboj na motokárovej trati, je dnes už tak trochu virálne.

„Ako chlapci sme sa nemohli vystáť,“ spomína s asi desaťročným odstupom Leclerc pre Sky Italia. „Časom sme však obaja dospeli, bavíme sa spolu a naše vzťahy sa veľmi zlepšili. Je to dobrý chalan, no keď si nasadíme helmu, tak sa tá rivalita vracia.“

Ferrari má za sebou najhoršiu sezónu za štyridsať rokov. Scuderia medzi rokmi 2019 a 2020 prišla o svoj zázračný motor a ako sa ukázalo, monopost SF1000 nebol celkom „zdravý“ ani po aerodynamickej stránke. Podľa Leclerca to však nebol rok hodný zabudnutia.

„Nie, nepovedal by som. Po mnohých stránkach to určite bol veľmi náročný rok. Pokiaľ ide o auto samotné, tak to bolo zložité a takéto problémy sme nepredpokladali,“ hovorí Leclerc.

„V istom momente sme museli akceptovať situáciu, potom všetko zanalyzovať a zlepšiť. Zabudnúť na tento rok by nebolo správne, pretože vďaka takým veciam vyrastiete viac. Cítim, že to pomohlo tímu i mne po jazdeckej stránke. Našli sme nejaké veci, ktoré nám pomôžu sa do budúcna zlepšiť,“ dodal Monačan.

Súvisiace články