logo F1online.sk

Podľa Hornera sa v Red Bulle o Hülkenbergovi či Vettelovi neuvažovalo

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala19. 12. 2020

S Red Bullom bolo v tomto roku spájaných viacero mien, z ktorých si rakúska stajňa napokon vybrala Sergia Péreza. Christian Horner vysvetlil, že okrem Mexičana sa v tíme neuvažovalo o nikom, kto by momentálne nebol v rodine Red Bullu. Nádeje fanúšikov Nica Hülkenberga tak boli plané.

Okrem Hülkenberga, ktorého meno sa v spojitosti s Red Bullom skloňovalo hlavne na jeseň, sa hovorilo i o návrate “strateného syna” Sebastiana Vettela. V nemeckých médiách sa objavili správy, že Mateschitz mal dať Helmutovi Markovi úlohu vybaviť tento príchod.

Marko to následne poprel. V Red Bulle vraj pre Vettela nebolo miesto, keďže býci boli s Alexom spokojní. A vysvetlil tiež, že Mateschitz si Vettelov návrat neželá. Nemcovi vraj ešte nezabudol jeho odchod do Ferrari.

Vettel sa napokon upísal Aston Martinu, čo ukončilo obdobie špekulácií o jeho budúcnosti. Začalo sa preto hovoriť o Hulkovi a Checovi. V Red Bulle vraj iba o Checovi.

“Nemali sme žiadneho ďalšieho kandidáta,” skonštatoval Christian Horner potvrdzujúc, že šlo naozaj o rozstrel len medzi Pérezom a Albonom. “Viedli sme krátke rokovanie s Nicom Hülkenbergom, ale posledný mesiac bolo všetko urýchlené.”

Red Bull sa nakoniec veľmi teší z toho, ako to na prestupovom trhu dopadlo. Tým, že Vettel z Racing Pointu vystrnadil Péreza, ho uvoľnil Red Bullu. “Je to pozoruhodné — okolnosti, za ktorých to celé prebehlo. Nico Hülkenberg je ďalším pilotom, ktorý by si zaslúžil miesto v F1.”

“Mali sme veľké šťastie, že Pérez nemal miesto. Nemal žiadnu inú alternatívu, kde by si mohol hľadať sedačku, čo nám umožnilo dokončiť sezónu s Alexom predtým, ako sme prijali rozhodnutie,” pochvaľuje si načasovanie šéf tímu z Milton Keynes.

Red Bull je na svoj juniorský program patrične hrdý a nestáva sa často, žeby sa do tímu dostal niekto, kto v ňom nevyrastal. Ba nestalo sa to takmer nikdy. Tentoraz však studňa vyschla; ďalšie talenty podľa Red Bullu nie sú pripravené spraviť ten veľký skok.

“V našom mládežníckom programe sme nemali žiadneho vhodného kandidáta,” uznáva Horner. “Preto sme sa prvýkrát od roku 2007 rozhodli siahnuť po pilotovi, ktorý by nepochádzal z programu.”

“Nemohli sme ignorovať Sergiove tohtoročné výkony. Myslím si, že odjazdil skvelý ročník. Bol ohromujúci, hlavne v druhej polovici sezóny. Zaslúžil si to miesto. Chceme mať ten najsilnejší tím, aký v boji s Mercedesom môžeme mať. Potrebujeme na to obe autá.”

“Myslím si, že Sergio má potrebné skúsenosti, do tímu prinesie aj mnoho poznatkov. Podľa mňa bude dobrým kolegom pre Maxa,” zhodnotil Horner.

Súvisiace články