logo F1online.sk

Berger kritizuje Hamiltona: Russellovi ani nepogratuloval

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 12. 2020

Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton momentálne rokuje s Mercedesom o novej zmluve. Podľa bývalého pilota, dnes šéfa šampionátu DTM Gerharda Bergera, je diskusia medzi jazdcom a tímom už len o peniazoch. Pozastavil sa tiež nad správaním Hamiltona v posledných týždňoch.

Berger v rozhovore pre Servus TV, na ktorý odkazuje portál Grandpx.news povedal, že Hamilton a Mercedes v týchto dňoch rokujú už len o tom, aký objemný bude šek od Daimleru. Podľa vyjadrenia samotného pretekára by nový kontrakt chcel podpísať ešte pred Vianocami.

„Povedal by som, že sa dohadujú už len o peniazoch,“ vyhlásil Berger. „Russell ukázal, že primárnym faktorom je auto, keď okamžite dokázal v pretekoch viesť. Teraz má Toto Wolff v rukách argument, aby presvedčil Lewisa trochu zľaviť z požiadaviek.“

Bývalý pilot McLarenu či Ferrari sa takisto pozastavil nad trochu zvláštnym konaním sedemnásobného šampióna. Podľa Bergera totiž začínajú Hamiltonovi prerastať cez hlavu vlastné ambície.

„Posielal nám správy počas víkendu, kedy nemohol jazdiť. Russellovi pritom ani raz nepogratuloval. Chce nad všetkými dominovať a zakaždým účinkovať v hlavnej úlohe. Russell pritom vo Williamse ukázal, čoho je schopný,“ myslí si Berger, ktorý podobne ako mnohí ďalší nevidí budúcnosť britského mladíka príliš ružovo.

„Zmluvy sa majú dodržiavať a pokiaľ viem, Bottas má zmluvu pre rok 2021. Zaviazali sa spojiť budúcnosť s ním. Bottas však nemá Russellovu rýchlosť. Neviem, či sa napokon rozhodnú vydať inou cestou,“ uzavrel Berger.

Súvisiace články