logo F1online.sk

Verstappen verí, že Red Bull bude silný od začiatku sezóny

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 12. 2020

Pred týmto víkendom platilo, že Mercedes v hybridnej ére získal v Abú Zabí všetky sobotné i nedeľné víťazstvá. Po sedemročnej nadvláde pretrhol túto šnúru Max Verstappen a Red Bull, ktorí v záverečnom podujatí sezóny ovládli dianie na okruhu Yas Marina a na prázdniny odchádzajú víťazne naladení.

Pre Maxa to bolo okrúhle desiate víťazstvo, pre Red Bull už 64. V Milton Keynes však aj v tomto roku boli od titulu na míle vzdialení, čo chcú smerom k roku 2021 zmeniť. A v tomto duchu sa nesú aj Verstappenove výzvy smerom k vlastnému tímu.

„Dnes sme mali dobrý štart a potom to samozrejme bolo o pneumatikách. Auto však malo veľmi dobrý balans,“ povedal Verstappen. „Dostavili sa len nejaké vibrácie od pneumatík, čo vyvolalo spomienky na Spa a samozrejme na Imolu. Našťastie však bolo všetko v poriadku. Mali sme tempo a v pneumatikách bolo stále dostatok výkonnosti.“

Max a Red Bull dnes dominovali a trochu pripomenuli obdobie, keď v tíme zbieral svoje najväčšie úspechy Sebastian Vettel. Faktom však zostáva, že trinásť z celkových sedemnástich veľkých cien v tomto roku vyhral Mercedes.

„Ak mám byť úprimný, tak som víkend s pole position a takýmto víťazstvom neočakával. Čítal som, že Mercedes musel pred víkendom trochu znížiť výkon svojich motorov, čo im určite nepomohlo. Celkovo však bolo auto lepšie, než sa očakávalo, s čím som samozrejme veľmi spokojný,“ pochválil svoju RB16 Verstappen.

„Je to skvelý spôsob ako zakončiť sezónu a skvelá vzpruha pre celý tím tu na okruhu, ale i doma v továrni. Verím, že sa poučíme z predchádzajúcich rokov a budeme silní od začiatku sezóny.“  

A veruže Red Bull v posledných rokoch nemal vôbec dobré úvody sezóny a potom márne chytal zajaca za chvost. Ak by si svoju formu z konca roka dokázal preniesť do Austrálie, mohol by dominujúcemu Mercedesu pripraviť krušné chvíle.