logo F1online.sk

Horner: Pérez si spravil parádnu reklamu, no chceme ešte vidieť Alexa

Sergio Pérez
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala11. 12. 2020

Víťazstvo Sergia Péreza prišlo nečakane, no určite vhod. Podľa Christiana Hornera sa Mexičan vydal na tú najlepšiu cestu vypýtať si miesto u červených býkov. Pripomína však, že rozhodnutie by sme skôr ako budúci týždeň čakať nemali.

Sergio Pérez toho snáď ani nemôže urobiť viac, veď za istých okolností mohol mať štyri pódiá v rade a z toho jedno víťazné — o tie stratené prišiel kvôli zlyhaniu motora a strategickej chybe. Bývalí piloti aj komentátori už pre Red Bull nevidia inú možnosť ako Mexičana vziať do svojho tímu.

V Red Bulle však stále váhajú, zrejme od Alexa Albona čakajú aspoň jeden skutočne dobrý výsledok, ktorým by mohli zdôvodniť jeho zotrvanie v stajni a aspoň čiastočne obhájiť povesť tímu, ktorý svojich pilotov hodnotí v prvom rade na základe výkonov.

Horner, Marko a Pérez sú v stálom kontakte. Pérezovi po jeho víťazstve obaja zagratulovali a dokonca boli pozvaní na malú oslavu. “Poslal mi správu, kde nás pozval, aby sme sa pripojili k nemu na pár tequíl, pretože bol v rovnakom hoteli ako my. To bolo od neho veľmi milé.”

“Myslím si, že sa celý padok tešil spolu s ním, keď ho videl vyhrať veľkú cenu. Je tu už naozaj dlho, pred rokmi dokonca jazdil za môj tím v GP2. Myslím si, že v nedeľu sa stal veľmi obľúbeným víťazom,” zhodnotil šéf Red Bullu pre Sky Sports F1.

Nechýbalo veľa a z rozprávky mohol byť ďalší smutný príbeh v zbierke Veľkej ceny Sachíru. Otec Sergia Péreza prezradil, že jeho pohonná jednotka na tom bola ku koncu tak zle, že ak by preteky trvali o jedno kolo dlhšie, tak by zlyhala. Aj preto Pérez v Abú Zabí dostal nové komponenty.

O tom, čoho je Pérez schopný, sa už Red Bull nepotrebuje presviedčať. Chce však, aby ho tento víkend presvedčil Albon. “Ako som už povedal, spravíme maximum preto, aby Alex dostal čo najlepšiu šancu. Do konca pretekov nepadne žiadne rozhodnutie, ale Sergio si na seba spravil veľmi dobrú reklamu. Viem, o čo vám ide, ale nedostanete to.”

“Ako som povedal, koncentrujeme sa na to, aby sme odviedli čo najlepšiu prácu s Alexom. Sergio len musí pokračovať v tom, čo robí. Odvádza skvelú robotu, bola to skvelá reklama. My chceme, aby Alex tento víkend ukázal to najlepšie, čo v ňom je,” dodal.

Súvisiace články