logo F1online.sk

Prestrelka medzi Leclercom a Verstappenom: Nezaujíma ma, čo rozpráva

Charles Leclerc a Max Verstappen
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 12. 2020

Rivalita už od juniorských čias. Max Verstappen a Charles Leclerc patria k dravým mladým žralokom v oceáne menom Formula 1. Túžba po úspechu ženie oboch až na limit, a nielen na trati. Po Veľkej cene Sachíru sa obaja pustili do menšej mediálnej prestrelky.

Všetko započal incident zo štvrtej zákruty na Veľkej cene Sachíru. Leclercov príliš optimistický manéver vyradil z pretekov nielen jeho, ale aj pilota Red Bullu. Ako sa neskôr ukázalo, zmätok na bahrajnskom ovále mohol Red Bull dokonalo využiť a zaknihovať druhé víťazstvo v sezóne.

Keď sa Leclerca v Bahrajne reportéri televízie Ziggo opýtali, čo ho na holandskom pretekárovi najviac otravuje, odpovedal: „Niekedy púšťa do médií hlúpe komentáre, no koniec koncov, taký Max je. Myslím, že vo Formule 1 potrebujeme osobnosti, takže je to v poriadku.“

Monačan zrejme narážal hlavne na Maxove vyhlásenia po Veľkej cene Bahrajnu. Najprv povedal, že jeho tímový kolega a Charlesov dobrý kamarát, Alex Albon (v tom čase sa nachádzal s Verstappenom v tej istej miestnosti), neodviedol v pretekoch dobrú prácu. Potom prehlásil, že by zo svojho tímu vykopol jazdca, ktorý by po udalosti, akou bola nehoda Romaina Grosjeana, odmietol pretekať. Aby napokon po Veľkej cene Sachíru označil ako divadielko počínanie Georgea Russella, ktorý si po pretekoch sklamaný ľahol na zem, čo samozrejme médiá zachytili.

Vzápätí zašla holandská televízia i za Maxom a dala mu priestor sa k Leclercovým slovám vyjadriť.

„Nezaujíma ma, čo rozpráva,“ vyhlásil Verstappen. „Ak má problém s tým, čo hovorím, nemal by moje vyjadrenia vôbec čítať.“

Holandský pretekár je zdá aj po týždni dosť rozladený. V Abú Zabí sa novinári o incident zo Sachíru opäť zaujímali a opýtali sa i to, či sa o tom s pilotom Ferrari rozprával.

„Absolútne ma to nezaujíma. Chcem si to tu len odpretekať a potom ísť domov. Nemá žiadny zmysel sa s ním naťahovať alebo s ním akokoľvek baviť. Nemá to žiaden zmysel. Obaja sme v tých pretekoch vypadli, tak to skrátka je,“ povedal Verstappen.

K incidentu sa vrátil aj Leclerc, ktorý akceptoval vinu aj trest. Na Maxove vyjadrenia však nereagoval.

„Myslím, že som komisárom veľmi nedal na výber. Nedokončiť preteky je samo osebe trestom. Keďže ma nemohli potrestať priamo počas pretekov, mohli ma penalizovať len smerom do ďalšieho víkendu,“ povedal Leclerc.

Pre Monačana to však v tomto roku zďaleka nebol prvý incident v úvodnom kole. V Štajersku svojim agresívnym manévrom vyradil z pretekov seba i tímového kolegu Sebastiana Vettela. V Soči pripravil o preteky Lanca Strolla. A v prvých pretekoch Bahrajne takmer zopakoval incident zo Štajerska, čo Vettela dosť rozčúlilo.

„V niektorých pretekoch sme v prvom kole týmto spôsobom dokázali dosť získať, čo nám koniec koncov pomohlo vybojovať viac bodov. Niekedy vám to vyjde, no minulý víkend to nebol ten prípad, podobne tak Rakúsko v úvode roka.“

„Na druhú stranu som tým však získal aj veľa bodov. Budem sa snažiť si súboje lepšie vyberať, pretože predbehnutie Maxa nám aj tak veľmi nepomôže, keďže je rýchlejší, než my. V každom prípade je to už minulosť, poučím sa z toho,“ sľubuje Leclerc.

Súvisiace články